Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Δια νόμου πόλεμος κατά του bullying στα σχολεία

Κύπρος: Δια νόμου πόλεμος κατά του bullying στα σχολεία

Η πρόταση που τιτλοφορείται «Ο Περί Σχολικού Εκφοβισμού και Ενδοσχολικής Βίας στη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση (μέτρα αντιμετώπισης) Νόμος του 2019», κατατέθηκε και επιχειρεί να συμβάλει στην έγκαιρη λήψη μέτρων αντιμετώπισης των πιο πάνω καταστάσεων.

Η πρόταση που τιτλοφορείται «Ο Περί Σχολικού Εκφοβισμού και Ενδοσχολικής Βίας στη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση (μέτρα αντιμετώπισης) Νόμος του 2019», κατατέθηκε από τους βουλευτές Κυριάκο Χατζηγιάννη, Αννίτα Δημητρίου, Γιώργο Κάρουλλα και Παύλο Μυλωνά και επιχειρεί να συμβάλει στην έγκαιρη λήψη μέτρων αντιμετώπισης των πιο πάνω καταστάσεων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, στην πρόταση επίσης προτείνεται η σύσταση Ειδικής Επιτροπής ως ακολούθως:

Κάθε σχολείο στην αρχή κάθε σχολικού έτους σε συνεργασία με το υπουργείο συστήνει Ειδική Επιτροπή για την πρόληψη και αντιμετώπιση των περιστατικών σχολικού εκφοβισμού και ενδοσχολικής βίας και για τη διερεύνηση σχετικών περιστατικών.

Η Ειδική Επιτροπή σε συνεργασία με το υπουργείο καταρτίζει σχέδιο δράσης κατά της παραβατικής συμπεριφοράς και ενσωματώνει σ’ αυτό διάφορες δράσεις για την πρόληψη, τη διαχείριση και καταστολή περιστατικών σχολικού εκφοβισμού και ενδοσχολικής βίας.

Στο σχέδιο δράσης περιλαμβάνονται προγράμματα για τη στήριξη και ενδυνάμωση των μαθητών και του προσωπικού του σχολείου.
Η σύνθεση της Ειδικής Επιτροπής καθορίζεται με βάση σχετικούς Κανονισμούς.

Η Ειδικής Επιτροπή διερευνά τα περιστατικά με σκοπό την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισής τους.

Η Ειδική Επιτροπή ετοιμάζει σχετική ενημερωτική έκθεση για τα περιστατικά, την οποία διαβιβάζει άμεσα στο υπουργείο ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για προστασία κα στήριξη των μαθητών και του προσωπικού του σχολείου.

Η Ειδική Επιτροπή αποφασίζει και τη λήψη πειθαρχικών μέτρων σε βάρος των μαθητών που είναι υπεύθυνοι για την πρόκληση τέτοιων περιστατικών.

Η Ειδική Επιτροπή αν κρίνεται αναγκαίο σε συνεργασία με το υπουργείο, αποφασίζει την υποβολή των μαθητών που είναι υπεύθυνοι για την πρόκληση τέτοιων περιστατικών σε θεραπευτικό ή άλλα προγράμματα τα οποία προάγουν τη σωστή κοινωνική συμπεριφορά, τον αλληλοσεβασμό και βελτιώνουν την ψυχική υγεία.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024