ΜΜΕ : «Μακεδονική μειονότητα» οι 6.300 ψήφοι του Ουράνιου Τόξου στην Ελλάδα
Ο αριθμός των ψήφων δεν είναι σημαντικός, αλλά με τη συμμετοχή αυτή δείχνουμε στο ευρωπαϊκό κοινό ότι υπάρχει «μακεδονική μειονότητα», αναφέρει δημοσίευμα στη Βόρεια Μακεδονία.
Το κόμμα των Σλαβομακεδόνων στην Ελλάδα κέρδισε 6.300 ψήφους στις ευρωπαϊκές εκλογές, σύμφωνα με μέλος του Βινοζίτο (Ουράνιο Τόξο), όπως μεταδίδει σλαβικό δημοσίευμα στη Βόρεια Μακεδονία.
Λένε ότι ο αριθμός ήταν αναμενόμενος και πραγματικός και σε όλες τις εκλογές παίρνουν πάνω κάτω τις ίδιες ψήφους.
Υπάρχει «μακεδονική μειονότητα»
«Οπως μας εξηγούν από το Βινοζίτο, γνωρίζουν ότι είναι δύσκολο με αυτές τις συνθήκες στην Ελλάδα να αναδείξουν ευρωβουλευτή, επειδή χρειάζονται περίπου 200 χιλιάδες ψήφους ή το 3% του συνολικού αριθμού των ψηφοφόρων», αναφέρει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με το Βινοζίτο, ο αριθμός των ψήφων που πήραν δεν είναι σημαντικός, αλλά με τη συμμετοχή αυτή δείχνουμε στο ευρωπαϊκό κοινό ότι υπάρχει «μακεδονική μειονότητα».
Ως σύγκριση παρατίθεται ο αριθμός των μελών της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία, η οποία μετρά μόνο 1.500 άτομα, αλλά η Ελλάδα επιμένει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά της, σημειώνεται.
Η φωνή των «Μακεδόνων» στο Ευρωκοινοβούλιο
Και τίθεται το ερώτημα από το Ουράνιο Τόξο: «Εάν οι 1.500 Ελληνες στην Τουρκία είναι μειονότητα, τότε οι 6.000 Σλάβοι στην Ελλάδα τι είναι;».
Ωστόσο, η φωνή των «Μακεδόνων» από την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να ακουστεί μέσω της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, της οποίας είναι μέλη.
Το Βινοζίτο δεν είχε υποψήφιους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Πηγή: pressingtv.mk και echedoros-a.gr
- Άμεση αντίδραση σε πλημμυρικά φαινόμενα στην Καλαμάτα
- Ο Σπαλέτι απάντησε σε… προπονητή της εξέδρας: «Αν δεν σου αρέσει η Γιουβέντους, κάτσε σπίτι» (vid)
- Στέφανος Παπαδόπουλος: «Σκέφτηκα να αποσύρω τη μήνυση κατά του Γιώργου Μαζωνάκη»
- Καιρός: Βροχές στην Αττική το απόγευμα και τη νύχτα – Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα
- Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τον θάνατο του λιμενικού στο Παράλιο Άστρος
- UEFA Champions League: Το απόλυτο θρίλερ πρόκρισης Άγιαξ – Ολυμπιακός έρχεται στο MEGA
- Χωρίς ανακοινώσεις η σύσκεψη για την ευλογιά στο Μαξίμου – Μέτρα προσεχώς…
- Ο Μουρίνιο στήριξε ξανά τον Παυλίδη: «Δουλεύει πολύ για την ομάδα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442