
Η Βόρεια Μακεδονία έχει πλέον πρεσβεία στην Αθήνα
Σε αναβάθμιση της διπλωματικής και της προξενικής Αρχής της Ελλάδος στα Σκόπια ανακοίνωσε ότι προχωρά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
Σε αναβάθμιση της διπλωματικής και της προξενικής Αρχής της Ελλάδος στα Σκόπια ανακοίνωσε ότι προχωρά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Πιο συγκεκριμένα, τα υπουργεία Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, δεδομένων των προβλέψεων του άρθρου 10 της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών, προχώρησαν την Παρασκευή σε ανταλλαγή Ρηματικών Διακοινώσεων.
Διακοινώσεις οι οποίες προβλέπουν την αναβάθμιση του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια σε Πρεσβεία, του Γραφείου Προξενικών Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων Μοναστηρίου σε Γενικό Προξενείο και, αντιστοίχως, για την αναβάθμιση του Γραφείου Συνδέσμου της Βορείου Μακεδονίας στην Αθήνα σε Πρεσβεία και του Γραφείου Προξενικών Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης σε Γενικό Προξενείο.
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Φοιτητικές εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες στα πανεπιστήμια όλης της χώρας
- Το κόμμα Τσίπρα φέρνει αναβρασμό στο ΣΥΡΙΖΑ: Το μέτωπο Πολάκη και Παππά πιέζει Φάμελλο για το μεγάλο «ξεκαθάρισμα»
- Άσκηση: Γιατί αργείς να δεις αποτελέσματα;
- ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία σήμερα και συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος στις 10:30 – Τι ισχύει για τα σχολεία
- Ηλιούπολη: Οι Aρχές αναζητούν απαντήσεις για το τραγικό περιστατικό – Το χρονικό

