Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γ. Μώραλης στο One Channel: Στην πρώτη γραμμή της μάχης για τον Πειραιά

Γ. Μώραλης στο One Channel: Στην πρώτη γραμμή της μάχης για τον Πειραιά

Καλεσμένος στην εκπομπή One Line βρέθηκε ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, Γιάννης Μώραλης.

Καλεσμένος στην εκπομπή One Line βρέθηκε ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, Γιάννης Μώραλης.

Ο κ. Μώραλης, αναφερόμενος στο μεγάλο ποσοστό (45,34%) του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», είπε πως το γεγονός ότι «ένας στους δύο Πειραιώτες εμπιστεύονται την προσπάθεια που γίνεται, είναι πολύ σημαντικό για εμάς, για τους συνεργάτες μου, για όλους».

Μιλώντας για την επόμενη μέρα τόνισε ότι «το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να ασχοληθώ με τη διοίκηση του Δήμου, την οποία έχουμε αφήσει σε δεύτερη μοίρα 45 μέρες τώρα, καθώς και να τρέξουμε τα μεγάλα ζητήματα που ήδη τρέχουμε. Δηλαδή να έχουμε αναδόχους για την αξιοποίηση του πύργου Πειραιά, να βελτιώσουμε τους χρόνους υλοποίησης του Μικρολίμανου, να ξεκινήσει ο Άγιος Διονύσιος, να συνεχιστούν δηλαδή αυτά που είχαμε δρομολογήσει στην πρώτη θητεία μας».

Ο κ. Μώραλης έκανε επίσης αναφορά στην απορρόφηση των κονδυλίων 112 εκατομμυρίων ευρώ «που έχουμε από ευρωπαϊκούς πόρους. Θα αλλάξει τη ζωή των δημοτών, αυτό είναι το στοίχημα της επόμενης θητείας».

Επιπλέον, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» υπογράμμισε ότι έχει σκοπό να διεκδικήσει από την επόμενη κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε φαίνεται ότι θα αλλάξει, την επίσπευση των μεγάλων έργων όπως το μετρό, το τραμ και τα δικαστήρια. «Αυτό είναι το καλό ενός υπερκομματικού δημάρχου, ότι δεν έχει πρόβλημα να φωνάξει σε οποιονδήποτε πρωθυπουργό. Εάν ήμουν δήμαρχος με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως να μην μπορούσα να κάνω κριτική στην κυβέρνηση και αν ήμουν δήμαρχος με τη ΝΔ, να μην μπορούσα να κάνω αύριο κριτική στην επόμενη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» τονίζοντας για μια ακόμα φορά την υπερκομματικότητα του «Πειραιά Νικητή» και συνέχισε καθιστώντας σαφές ότι και η επόμενη μέρα θα τον βρει στην πρώτη γραμμή της μάχης για τον Πειραιά.

«Εγώ έχω αυτή την άνεση. Θα φωνάξω στον κ. Μητσοτάκη για τον Πειραιά. Ο Πειραιάς είναι μια πολύ σημαντική πόλη για τη χώρα, έχει το μεγάλο λιμάνι, είναι η πύλη εισόδου των τουριστών μας, δεν μπορεί τα μεγάλα έργα να μην προχωράνε. Όσο διαμαρτυρήθηκα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, άλλο τόσο θα φωνάξω στην επόμενη κυβέρνηση, εφόσον δεν προχωράνε τα έργα» υπογράμμισε. Ερωτηθείς για τα έργα που σχεδιάζει εφόσον επανεκλεγεί είπε πως «τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα αλλάξει η πόλη πολύ προς το καλύτερο.

Η ανάπλαση στο Μικρολίμανο είχαν πιστέψει οι Πειραιώτες ότι δεν θα γίνει ποτέ, επίσης και η εκμετάλλευση του πύργου του Πειραιά είχαν καταλήξει ότι δεν επρόκειτο να γίνει. Όλα αυτά τα έργα, μαζί με άλλες σημαντικές αναπλάσεις, αλλά και την ολοκλήρωση των εργασιών του τραμ και του μετρό, αντιλαμβάνεστε πως δίνει μια νέα πνοή και μια νέα δυναμική στην πόλη. Αυτό είναι το πλάνο μας από το 2014, όμως με τις αλλεπάλληλες εκλογές το 2015, τη γραφειοκρατία και την τραγική δημόσια διοίκηση στη χώρα μας, υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση».

Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε επίσης στην τεράστια προσφορά του διοικητικού ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, στην πόλη ενώ αποκάλυψε ότι ο κ. Μαρινάκης κατέρριψε το δικό του ρεκόρ με περισσότερες από 15.000 ψήφους.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024