
Προς εξασφάλιση αντιπροεδρίας στο ΕΛΚ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ αναμένεται να συνεννοηθεί, σε συνάντηση που θα έχει την προσεχή Δευτέρα, με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα λάβει και και την τελική απόφαση.
Στην πρώτη σύγκληση της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος στις Βρυξέλλες παρέστη ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ο κ. Μεϊμαράκης, αφού παρουσίασε στον πρόεδρο και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν κ. Μάνφρεντ Βέμπερ αλλά και στους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, το οποίο -όπως σημείωσε- ενισχύει τη φωνή της χώρας μας στην Ευρώπη, δήλωσε: «Το ΕΛΚ είναι το πρώτο κόμμα στην Ευρώπη, οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν και δικαιούται απόλυτα την κορυφαία θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ως εκ τούτου η στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του Μάνφρεντ Βέμπερ, που ήταν απόφαση του συνεδρίου του ΕΛΚ για τη θέση αυτή, είναι δεδομένη».
Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ο κ. Μεϊμαράκης εξασφάλισε μια αντιπροεδρία στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τη ΝΔ και για την ανάληψή της.
Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ αναμένεται να συνεννοηθεί, σε συνάντηση που θα έχει την προσεχή Δευτέρα, με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα λάβει και και την τελική απόφαση.
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 6 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- METEO: Στην Αίγινα έφτασε σε λίγες ώρες ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Οινόη
- Κριστιάνο Ρονάλντο: «Αυτό είναι το τελευταίο μου Παγκόσμιο Κύπελλο»
- Ζελένσκι: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν νέα μαζική επίθεση πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

