Ευρωεκλογές: Πώς ο Γεωργούλης κατατρόπωσε 5 πρώην υπουργούς
Ο Αλέξης Γεωργούλης , όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, μάλλον ήταν μία από τις καλύτερες επιλογές του πρωθυπουργού για τη λίστα υποψηφίων για το ευρωκοινοβούλιο
Το εκλογικό Βατερλώ του ΣΥΡΙΖΑ στις 26 Μαΐου άφησε εκτός ευρωκοινοβουλίου πρώην υπουργούς και πρωτοκλασάτα στελέχη. Την ίδια ώρα όμως, ο πρωτοεμφανιζόμενος στα πολιτικά δρώμενα της χώρας Αλέξης Γεωργούλης, όχι μόνο κατάφερε να εκλεγεί αλλά κατατρόπωσε 5 υπουργούς ενώ ξεπέρασε και αρκετά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.
Ο Αλέξης Γεωργούλης , όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, μάλλον ήταν μία από τις καλύτερες επιλογές του πρωθυπουργού για τη λίστα υποψηφίων για το ευρωκοινοβούλιο. Βρέθηκε στην πέμπτη θέση, πάνω στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, από έμπειρους και δραστήριους πολιτικούς. Ξεπέρασε με άνεση πρώην υπουργούς όπως τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, Γιάννη Μουζάλα, Λυδία Κονιόρδου, Θεοδόση Πελεγρίνη και Φωτεινή Σκοπούλη .
Ο δημοφιλής ηθοποιός έχει συγκεντρώσει 104.902 σταυρούς προτίμησης και βρέθηκε στην πέμπτή θέση, αφήνοντας πίσω του τον Σπύρο Δανέλλη που εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρησή του από το Ποτάμι, την Κωνσταντίνα Κούνεβα, τον Δημήτρη Πλουμπίδη, την Λουτσιάνα Καστελίνα, τον Παναγιώτη Λάμπρου, τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Γεωργούλη.
Δείτε τη σειρά κατάταξης των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
- Φτάνουν στο Βερολίνο οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ για την Ουκρανία – «Θα υπάρξουν συμβιβασμοί», δηλώνει ο Ζελένσκι
- Τσουκαλάς κατά Μητσοτάκη: Ύβρις να μιλά για έμπρακτη στήριξη στους συνταξιούχους
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [14.12 – 20.12.2025]
- Τι αναφέρουν στις ΗΠΑ για το NBA Europe: «Δεν θα πετύχει, γιατί δεν… βλέπουν το μπάσκετ όπως εμείς»
- ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Φωνάζει ο αρχηγός των γαλάζιων ακρίδων, για να φοβηθούν οι αγρότες»
- Χιλή α λα Τραμπ: Ο ακροδεξιός Χοσέ Αντόνιο Καστ είναι το φαβορί για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές


