Οι παγίδες των πανελλαδικών εξετάσεων
Τα παράδοξα και τα τμήματα - γρίφοι του φετινού Μηχανογραφικού που για πρώτη φορά δεν θα περιλαμβάνει ΤΕΙ - Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί τους υποψηφίους
Μια εξεταστική περίοδος γεμάτη απρόοπτα, με νέο Μηχανογραφικό, τμήματα απροσδιορίστου χαρακτήρα, φιλολόγους που θα βγαίνουν από τα επιστημονικά πεδία των Θετικών Επιστημών και της Υγείας, πανεπιστημιακές σχολές Οίνου, Αμπέλου και Ποτών αλλά και μόδας (Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ενδυσης στο Κιλκίς), δυο διαφορετικές νοσηλευτικές στο ίδιο ίδρυμα (στο Διεθνές Πανεπιστήμιο) και σειρά άλλων παραδόξων, ξεκινάει σε λίγες ημέρες.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν στη «σκιά» των βουλευτικών εκλογών, που άλλωστε καθόρισαν και τον χρόνο διεξαγωγής τους, καθώς η κυβέρνηση δεν θέλει να πάει σε μια διαδικασία αναμέτρησης εν μέσω διαγωνισμών για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Ετσι, οι φετινές Πανελλαδικές είναι προφανώς ένα τελευταίο κρας τεστ λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού σε ιδιαίτερες συνθήκες.
Με δεδομένα τα παραπάνω ωστόσο, «ΤΑ ΝΕΑ» αναζητούν τις παγίδες και τους γρίφους της φετινής διαδικασίας. Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 7 Ιουνίου για τη μεγαλύτερη κατηγορία των Ημερήσιων Λυκείων και μια ημέρα νωρίτερα, στις 6 του μήνα, για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Παρ’ ότι όμως η εξεταστική διαδικασία ολοκληρώνεται στις 18 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 20 του μήνα για τα Επαγγελματικά Λύκεια, η συνολική φετινή περίοδος των πανελλαδικών διαγωνισμών ολοκληρώνεται με τα Ειδικά Μαθήματα στις 2 Ιουλίου.
-Πόσα τμήματα θα έχει το φετινό μηχανογραφικό;
-Γιατί πρώην πολυτεχνικά ΤΕΙ εξακολουθούν να προσφέρουν τετραετείς σπουδές;
-Τι θα ισχύσει με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά φέτος;
Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Τετάρτης
- Συνταγή: Stroganoff με μανιτάρια
- Επίδειξη ισχύως στην Κίνα: Βομβαρδιστικά των ΗΠΑ ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα πέταξαν πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας
- Φρίκη στη Μιανμάρ: 31 νεκροί σε βομβαρδισμό της χούντας εναντίον νοσοκομείου
- Hair trends: Τα 5 must χτενίσματα του χειμώνα
- Καιρός: Γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)





















![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442