Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Καρφιά» Σκουρλέτη για στελέχη: Δεν ήταν μετρημένοι

«Καρφιά» Σκουρλέτη για στελέχη: Δεν ήταν μετρημένοι

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα έχουν περάσει από τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και ήδη στο κυβερνών κόμμα άρχισαν τα όργανα με τον Πάνο Σκουρλέτη να εξαπολύει... καρφιά στους συντρόφους τους

Ελάχιστες ώρες έχουν περάσει από τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και ήδη στο κυβερνών κόμμα άρχισαν τα όργανα με τον Πάνο Σκουρλέτη να εξαπολύει… καρφιά στους συντρόφους τους.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε έντονη κριτική σε κυβερνητικά στελέχη, σημειώνοντας πως δεν ήταν «μετρημένοι και νουνεχείς», ενώ πρόσθεσε ότι μεταξύ των αιτιών ήταν η συνέχιση της συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο μετά τον Αύγουστο του 2018, τη Συμφωνία των Πρεσπών και… φυσικά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Έχω μια διάθεση αυτοκριτικής. Ναι, κυβερνητικά στελέχη με τον τρόπο τους δημιούργησαν μια εικόνα, δεν θα το έλεγα αλαζονείας αλλά δεν ήταν μετρημένοι και νουνεχείς όσο έπρεπε και προσωπικά δεν το λέω τώρα την επομένη των εκλογών, σε πολλές περιπτώσεις μου είχε δοθεί η δυνατότητα να το διατυπώσω» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας.

Μιλώντας για τα αίτια της συντριβής της 26ης Μαΐου, η οποία οδηγεί σε πρόωρες εκλογές, ανέφερε: «Όταν στο τέλος της ημέρας κάνει ο άλλος ταμείο, λίγο τον ενδιαφέρει, αν από τα 100 που έχασε τα 70 τα έχασε επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και μόλις τα 30 επί ΣΥΡΙΖΑ. Σημασία έχει ότι τα έχασε διότι βιώνει μια αρνητική πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε να υλοποιεί μια πολιτική λιτότητας με μεγαλύτερη ένταση στη ΝΔ λιγότερη επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι πολίτες το υπέστησαν σωρευτικά. Η ΝΔ το έχει πληρώσει αυτό το 2015, έκανε το δικό της ταμείο, το ΠΑΣΟΚ έπαθε μεγάλη ζημιά. Πληρώσαμε ακριβώς αυτή την αντίφαση να εφαρμόζεις μια πολιτική που δεν την ενστερνίζεσαι αλλά έχει τα χαρακτηριστικά τα οποία αντικειμενικά κούμπωσαν με όσα είχαν εφαρμόσει οι προηγούμενοι. Επίσης ο χρόνος είναι μικρός από τη λήξη του προγράμματος και η σταθεροποίηση της οικονομίας όπου ο καθένας θα αρχίσει να σκέφτεται με έναν θετικό τρόπο τη ζωή του, θέλει ένα διάστημα για να εμπεδωθεί».

Βέβαια, από τα βέλη του δεν γλύτωσαν και τα ΜΜΕ: «Είχαμε μια στρατηγική αδυναμία στο χώρο των μίντια. Δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση που μεταπολιτευτικά να έχει δεχθεί τέτοιο πόλεμο. Το γεγονός ότι δεν μπόρεσες να επικοινωνήσεις βασικές πλευρές του κυβερνητικού έργου είναι μια αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σχετίζεται και με μια αντικειμενική διαμορφωμένη κατάσταση στον χώρο των μίντια. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών σχολίασε ότι κόστισε στην κυβέρνηση και πρόσθεσε: «Η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ θα έπρεπε να είχε τελειώσει τον Αύγουστο διότι ενώ υπήρχε έξοδος στις αγορές, είχαμε ανάπτυξη, καλές εκτιμήσεις, τις εξαγγελίες της ΔΕΘ ήμασταν υποχρεωμένοι κάθε εβδομάδα να προσπαθούμε να διασκεδάσουμε τις δηλώσεις του κυβερνητικού μας εταίρου. Τελικά η ρητορική της Ν.Δ. στο Μακεδονικό δεν ευνόησε την ίδια αλλά δυνάμεις που βρίσκονται στα ακροδεξιά της».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024