Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα 10 πιο σκληρά ντέρμπι των δημοτικών εκλογών

Τα 10 πιο σκληρά ντέρμπι των δημοτικών εκλογών

Στήθος με στήθος οι υποψήφιοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Βραδιά για γερά νεύρα εξελίσσεται η αποψινή στις δημοτικές εκλογές καθώς η τύχη αρκετών δήμων της χώρας κρίνεται ψηφοδέλτιο με ψηφοδέλτιο. Τα ντέρμπι δεν περιορίζονται μόνο ανάμεσα στους δύο πρώτους υποψήφιους αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις αναμένεται να κρίνουν και τον υποψήφιο που θα περάσει στο β’ γύρο της 2ας Ιουνίου.

Ακολουθούν οι 10 πιο αμφίρροπες μάχες.

Τριπλό ντέρμπι στο Αιγάλεω, με την ενσωμάτωση στο 47,73%, ο νυν δήμαρχος, Δημήτρης Μπίρμπας, προηγείται μόνο με 77 ψήφους του δεύτερου προερχόμενου από τη Νέα Δημοκρατία, Ιωάννη Γκίκα, τον οποίο ακολουθεί ο ανεξάρτητος προερχόμενος από το ΚΙΝΑΛ, Λάμπρος Σκλαβούνος, με 187 λιγότερους ψήφους.

Στον Βύρωνα ο νυν δήμαρχος, Γρηγόρης Κατωπόδης υπολείπεται 86 ψήφων – στο 37,37% της ενσωμάτωσης – του προερχόμενου από τη Νέα Δημοκρατία, Χρήστου Γώγου.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η καταμέτρηση στον Αλμυρό Βόλου καθώς σε ποσοστό ενσωμάτωσης 33,33% ο Ευάγγελος Χατζηκυριάκος και ο Δημήτριος Εσερίδης έχουν διαφορά μόνον 6 ψηφοδελτίων!

Κεφάλι μόλις με 18 ψήφους είχε με καταμετρημένο το 18% ο Στέργιος Φραστανλής στο δήμος Αμφίπολης (Σερρών) έναντι του νυν δημάρχου, Κωνσταντίνου Μελίτου.

Στη δυτική Αχαΐα, κυριολεκτικά καταμετρώνται ψήφο με ψήφο, καθώς η διαφορά ανάμεσα στους 2 υποψηφίους είναι μόλις 1 ψηφοδέλτιο, με καταμετρημένο μόλις το 10,67%. Την ίδια ώρα στον δήμο Καλυμνίων, ο πρώτος απέχει μόνον 3 ψήφους από τον δεύτερο, με την ενσωμάτωση στο 30%. Στον δήμο Καρπενησίου,  όπου δεν αποκλείεται να βγει δήμαρχος από την α’ Κυριακή η καταμέτρηση θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς ο πρώτος υποψήφιος απέχει μόνο 10 ψήφους από τον νυν δήμαρχο.

Στο νεοσύστατο δήμο Ληξουρίου η μάχη θα κριθεί στον πόντο καθώς οι 4 υποψήφιοι παρουσιάζουν μεταξύ τους πολύ μικρές διαφορές. Μεταξύ των δύο πρώτων η διαφορά υπολογίζεται – με καταμετρημένο το 37,5% – στις 26 ψήφους.

Στα μισά της καταμέτρησης, στο δήμο Σαμοθράκης, ο νυν δήμαρχος Αθανάσιος Βίτσας προηγείται με μόλις 5 ψήφους από τον Νικόλαο Γαλατούμο.

Με 7 ψήφους διαφορά περνάει μπροστά ο Δημήτριος Ευσταθίου στον δήμο Σκοπέλου έναντι του Σταμάτιου Περίσση, με την ενσωμάτωση στο 58%.

Στήθος με στήθος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την ίδια στιγμή, η μάχη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου μοιάζει ακόμη αμφίρροπη, με την διαφορά ανάμεσα στον Παναγιώτη Νίκα και τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να φτάνει τις 1.123 ψήφους.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024