ΔΕΗ: Αναβολή των προσφορών για τις λιγνιτικές μονάδες για μετά τις εκλογές
Η αναβολή, όπως επισημαίνεται, δόθηκε λόγω των πολιτικών εξελίξεων και κατόπιν συνεννόησης με το αρμόδιο υπουργείο.
Τη μετάθεση της ημερομηνίας υποβολής προσφορών για τις λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολης και Φλώρινας για τις 15 Ιουλίου, ανακοίνωσε η ΔΕΗ.
Η αναβολή, όπως επισημαίνεται, δόθηκε λόγω των πολιτικών εξελίξεων και κατόπιν συνεννόησης με το αρμόδιο υπουργείο.
Οι προσφορές στον δεύτερο κατά σειρά διαγωνισμό που διεξάγεται για τις μονάδες επρόκειτο να υποβληθούν αύριο, Τρίτη 28 Μαΐου.
«Κλειστά χαρτιά κρατούν οι μνηστήρες»
Παρατείνεται έτσι το διάστημα για να γίνει γνωστό εάν οι Μυτιληναίος, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, CHN Energy – Damco Energy (Κοπελούζος) και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα καταθέσουν φακέλους με τις οικονομικές τους προτάσεις ή αν θα επιλέξουν να μην εμφανιστούν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού.
Πηγές της ΔEΗ αναφέρουν στο euro2day.gr τις εκτιμήσεις τους για υποβολή προσφορών τόσο και για τους δύο λιγνιτικούς σταθμούς αλλά και για έναν εξ αυτών, με τα σενάρια να δείχνουν τη Μελίτη.
Από την άλλη μεριά, όμως, τα στρατόπεδα των διεκδικητών είναι άκρως επιφυλακτικά και στις ελάχιστες διαρροές τους επιμένουν να τονίζουν τη δυσκολία του εγχειρήματος.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, η Μυτιληναίος είχε προσφέρει 25 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της Μελίτης και η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Sev.En Energy 103 εκατ. ευρώ αλλά με όρους που ήταν εκτός του διαγωνισμού. Και οι δύο προσφορές απορρίφθηκαν.
- Ενεργοποιείται μόνιμο πλαίσιο ενίσχυσης των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας
- Η πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας και ο Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης περιμένουν το δεύτερο παιδί τους
- Για «λαϊκισμό» μιλάει ο Μητσοτάκης της αισχροκέρδειας – Με «καρφιά» για το ΠΑΣΟΚ «ομολογεί» τον φόβο ΝΔ για την επάνοδο Τσίπρα
- Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή
- Για πρώτη φορά, γεωλόγοι είδαν τον γήινο φλοιό να σκίζεται και να απελευθερώνει λάβα
- Ο Οκέκε παραμένει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
- Το θέμα της πώλησης των F-35 στην Τουρκία έβαλε ο Δένδιας σε συνάντηση του με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου
- Το «αντίο» της ΕΛΑΣ στην Πάολα Ρεβενιώτη – «Αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ορατότητα και ελευθερία»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























![Έτοιμο φαγητό: Στροφή των Ελλήνων λόγω έλλειψης χρόνου [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/rowan-freeman-clYlmCaQbzY-unsplash-1200x855-1-315x220.jpg)





















![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442