Η αναβολή, όπως επισημαίνεται, δόθηκε λόγω των πολιτικών εξελίξεων και κατόπιν συνεννόησης με το αρμόδιο υπουργείο.

Τη μετάθεση της ημερομηνίας υποβολής προσφορών για τις λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολης και Φλώρινας για τις 15 Ιουλίου, ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Η αναβολή, όπως επισημαίνεται, δόθηκε λόγω των πολιτικών εξελίξεων και κατόπιν συνεννόησης με το αρμόδιο υπουργείο.

Οι προσφορές στον δεύτερο κατά σειρά διαγωνισμό που διεξάγεται για τις μονάδες επρόκειτο να υποβληθούν αύριο, Τρίτη 28 Μαΐου.

«Κλειστά χαρτιά κρατούν οι μνηστήρες»

Παρατείνεται έτσι το διάστημα για να γίνει γνωστό εάν οι Μυτιληναίος, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, CHN Energy – Damco Energy (Κοπελούζος) και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα καταθέσουν φακέλους με τις οικονομικές τους προτάσεις ή αν θα επιλέξουν να μην εμφανιστούν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού.

Πηγές της ΔEΗ αναφέρουν στο euro2day.gr τις εκτιμήσεις τους για υποβολή προσφορών τόσο και για τους δύο λιγνιτικούς σταθμούς αλλά και για έναν εξ αυτών, με τα σενάρια να δείχνουν τη Μελίτη.

Από την άλλη μεριά, όμως, τα στρατόπεδα των διεκδικητών είναι άκρως επιφυλακτικά και στις ελάχιστες διαρροές τους επιμένουν να τονίζουν τη δυσκολία του εγχειρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, η Μυτιληναίος είχε προσφέρει 25 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της Μελίτης και η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Sev.En Energy 103 εκατ. ευρώ αλλά με όρους που ήταν εκτός του διαγωνισμού. Και οι δύο προσφορές απορρίφθηκαν.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr