Άλμα άνω του 5% εμφανίζει ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών στον απόηχο των χθεσινών αποτελεσμάτων των εκλογών.

Οι επενδυτές ποντάρουν στην πολιτική αλλαγή και στην πολιτική σταθερότητα.

Έτσι, ο  Γενικός Δείκτης ενισχύεται στις 769,38 μονάδες, με το σύνολο των blue chips να κινείται σε υψηλότερα επίπεδα, και ο γενικός δείκτης καταγράφει άνοδο κατά 5,01%.

H αξία των συναλλαγών έχει ήδη εκτιναχθεί κοντά στα 30 εκατ. ευρώ.

Η μεγάλη διαφορά που τελικώς επιτεύχθηκε  στις ευρωεκλογές μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, είναι αυτό που πραγματικά ζητούσε η χρηματιστηριακή κοινότητα προκειμένου να ορίσει πορεία για το διάστημα που θα μεσολαβήσει έως τις εθνικές εκλογές, ποντάροντας στην ανάπτυξη, με σαφώς ενισχυμένη ψυχολογία.

Την ίδια ώρα στην αγορά κρατικού χρέους, η απόδοση του 10ετους ομολόγου κάνει βουτιά εννέα μονάδων βάσης ή 2,80% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, στο 3,27%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 4,65%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 3,55%.

Ανοδικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+21,18%), της ΔΕΗ (+11,86%), της Alpha Bank (+11,55%), της Eurobank (+9,58%) και της Viohalco (+8,24%).

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες- όπως αναφέρει το ΑΠΕ- και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+10,17%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+7,15%). Ανοδικά κινούνται 65 μετοχές, 5 πτωτικά και 18 παραμένουν σταθερές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο