Άλμα άνω του 5% εμφανίζει ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών στον απόηχο των χθεσινών αποτελεσμάτων των εκλογών.

Οι επενδυτές ποντάρουν στην πολιτική αλλαγή και στην πολιτική σταθερότητα.

Έτσι, ο  Γενικός Δείκτης ενισχύεται στις 769,38 μονάδες, με το σύνολο των blue chips να κινείται σε υψηλότερα επίπεδα, και ο γενικός δείκτης καταγράφει άνοδο κατά 5,01%.

H αξία των συναλλαγών έχει ήδη εκτιναχθεί κοντά στα 30 εκατ. ευρώ.

Η μεγάλη διαφορά που τελικώς επιτεύχθηκε  στις ευρωεκλογές μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, είναι αυτό που πραγματικά ζητούσε η χρηματιστηριακή κοινότητα προκειμένου να ορίσει πορεία για το διάστημα που θα μεσολαβήσει έως τις εθνικές εκλογές, ποντάροντας στην ανάπτυξη, με σαφώς ενισχυμένη ψυχολογία.

Την ίδια ώρα στην αγορά κρατικού χρέους, η απόδοση του 10ετους ομολόγου κάνει βουτιά εννέα μονάδων βάσης ή 2,80% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, στο 3,27%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 4,65%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 3,55%.

Ανοδικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+21,18%), της ΔΕΗ (+11,86%), της Alpha Bank (+11,55%), της Eurobank (+9,58%) και της Viohalco (+8,24%).

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες- όπως αναφέρει το ΑΠΕ- και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+10,17%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+7,15%). Ανοδικά κινούνται 65 μετοχές, 5 πτωτικά και 18 παραμένουν σταθερές.