Ευρωεκλογές 2019 – Τι θα ακολουθήσει;
Οι ευρωεκλογές ολοκληρώνονται σήμερα στις 12:00 τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) στην Ιταλία, έπειτα από τέσσερις ημέρες ψηφοφορίας στα 28 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τι θα ακολουθήσει;
Οι ευρωεκλογές ολοκληρώνονται σήμερα στις 12:00 τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) στην Ιταλία, έπειτα από τέσσερις ημέρες ψηφοφορίας στα 28 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τι θα ακολουθήσει;
Ιδού οι σημαντικότερες ημερομηνίες όπως τις καταγράφει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA):
28 Μαΐου: Οι ηγέτες της ΕΕ συναντώνται στις Βρυξέλλες σε μια άτυπη σύνοδο κορυφής, προκειμένου να ξεκινήσουν τις πολύπλοκες διαπραγματεύσεις για τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έχουν προηγηθεί διαβουλεύσεις των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων των ευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων.
29 Μαΐου: Τα μέλη της παραδοσιακά μεγαλύτερης ομάδας, του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συναντώνται στις Βρυξέλλες.
11 Ιουνίου: Οι Σοσιαλιστές βουλευτές συναντώνται στις Βρυξέλλες.
20-21 Ιουνίου: Οι ηγέτες της ΕΕ πραγματοποιούν σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, με το διορισμό των πλέον υψηλόβαθμων ευρωπαίων αξιωματούχων να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα. Εκτός από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρόκειται για τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που εκπροσωπεί τα κράτη-μέλη.
1η Ιουλίου: Ολοκληρώνεται η όγδοη θητεία του Κοινοβουλίου.
2 Ιουλίου: Το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συγκροτείται σε Σώμα και εκλέγει τον πρόεδρό του.
15-18 Ιουλίου: Η δεύτερη σύνοδος της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι η πρώτη ευκαιρία που θα έχουν οι ευρωβουλευτές να ψηφίσουν για τον νέο πρόεδρο της Επιτροπής που θα προτείνουν τα κράτη-μέλη.
Σεπτέμβριος-Οκτώβριος: Οι επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψηφίζουν για τους υποψηφίους των κρατών-μελών για τη νέα Επιτροπή. Κάθε κράτος-μέλος μπορεί να επιλέξει έναν Επίτροπο. Η τελική σύνθεση της Επιτροπής, περιλαμβανομένου και του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωκοινοβούλιο.
31 Οκτωβρίου: Η τελευταία ημέρα της θητείας της Επιτροπής υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Την ίδια ημέρα η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ.
30 Νοεμβρίου: Λήγει η θητεία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. Ο/η διάδοχός του αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους «16» του Masters της Μαδρίτης – Ισχυρός ο επόμενος αντίπαλος (vid)
- Αυτή 18, αυτός 37: «Ο Μέριλιν Μάνσον με κακοποιούσε φρικτά» – Το ναζιστικό μαστίγιο, οι πρακτικές αίρεσης
- Οι Αθώοι: Μια αλήθεια που παραμένει καλά κρυμμένη
- Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης και η διεφθαρμένη κυβέρνηση πρέπει να φύγει – Αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή
- Βάρρας για απάτες στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν «κόλλησε» η τεχνική λύση, βρήκαν τις εικονικές κληρονομιές
- Με χειμωνιάτικο καιρό η Πρωτομαγιά- «Επιβεβαιώνεται η ψυχρή εισβολή» λέει ο Θοδωρής Κολυδάς
- Μαρτίνεθ: «Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι αυτός που έρχεται μετά τα play offs…»
- Βασίλης Κικίλιας: Συνάντηση με τον Ισπανό υπουργό Μεταφορών, Όσκαρ Πουέντε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442