Για χάρη του οι Κινέζοι είχαν δώσει περισσότερο από 1,5 εκατομμύρο ευρώ στον Αστέρα Τρίπολης για να τον κάνουν δικό τους. Ο Απόστολος Γιάννου τους είχε εντυπωσιάσει και η Γκουανκγζού δε δίστασε να κάνει άνοιγμα στην Ελλάδα και να τον κάνει δικό της με συνοπτικές διαδικασίες.

Δύο χρόνια εκεί, ο Γιάννου έζησε πολλά. Διαφορετική κουλτούρα, διαφορετικό τρόπο ζωής και σίγουρα διαφορετικό τρόπο ποδοσφαίρου. Το επίπεδο δεν είναι ακόμα το καλύτερο δυνατό, αλλά με τα χρήματα που ρίχνουν οι Κινέζοι κάποια στιγμή ίσως να αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς.

Ο 29χρονος επιθετικός έφυγε από την Λίνα τον Ιανουάριο του 2018 με προορισμό την Κύπρο και τη Λάρνακα. Εκείνη την περίοδο ήταν η τρίτη φορά που ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να τον αποκτήσει. Και η αλήθεια είναι πως έφτασε κοντά. Πιο κοντά από κάθε άλλη φορά. Τελικά ο παίκτης αποφάσισε να πάει στην ΑΕΚ Λάρνακας, υπογράφοντας συμβόλαιο για 2,5 χρόνια.

Τόσο τον Γενάρη του 2017, όσο και το καλοκαίρι του ίδιου έτους, οι πράσινοι είχαν προσπαθήσει και πάλι να τον αποκτήσουν από την Γκουανγκζού, χωρίς αποτέλεσμα. Κυρίως διότι τα χρήματα που απαιτούνταν ακόμα και για δανεισμό του ποδοσφαιριστή ήταν πολλά. Ωστόσο, είναι ένας παίκτης που παρέμεινε και παραμένει ακόμα και σήμερα στους Έλληνες τους οποίους ξεχωρίζουν στο τριφύλλι.

«Θα ήθελα κάποια στιγμή να παίξω στον Παναθηναϊκό» είπε ο Έλληνας σέντερ φορ, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά για… μερικούς μήνες αργότερα. Το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ Λάρνακας τελειώνει το καλοκαίρι του 2020, κάτι που σημαίνει ότι από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα μπορεί να μιλήσει με άλλη ομάδα.

Και αν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα, εκείνο το όχι και τόσο παλιό φλερτ με τον Παναθηναϊκό, είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί σε – ποδοσφαιρικό – γάμο.