Μουδιασμένη ήταν η πρώτη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ο οποίος σε μία προσπάθεια να ερμηνεύσει τα αποτελέσματα των exit poll και παρά το καθαρό προβάδισμα της ΝΔ υπογράμμισε ότι ο «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υποστεί στρατηγική ήττα».

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε μιλώντας στο Open Tv «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέστη, ή τουλάχιστον δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή, τη στρατηγική ήττα που επεδίωκε η Νέα Δημοκρατία . Αντιθέτως, είναι ένας από τους δύο μεγάλους πόλους του πολιτικού συστήματος και μάλιστα με αξιώσεις να επιτύχει ακόμα μια νίκη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα για το αν το αποτέλεσμα των exit poll αποτελεί ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Ελπίζω να μην αμφισβητηθούν τα μέτρα από όσους καιροφυλακτούν και στο εσωτερικό και το εξωτερικό» αρκέστηκε να πει ο κ. Τζανακόπουλος.

«Εμείς πρέπει να αναλύσουμε το τελικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα πραγματικά αποτελέσματα και στη βάση αυτή να βγάλουμε και τα τελικά πολιτικά συμπεράσματα» κατέληξε στην πρώτη του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.