Και τους νέους έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το μεγαλύτερο ποσοστό των αναποφάσιστων, τουλάχιστον όπως φαίνεται από τα στοιχεία των exit polls. Συγκεκριμένα, στους ψηφοφόρους ηλικίας 17 εως 24 ετών πρώτη αναδεικνύεται η ΝΔ με ποσοστό 30,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,6%.

Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν την απήχηση που έχει η Χρυσή Αυγή στο συγκεκριμένο κοινό καθώς εμφανίζει ποσοστά 13,3%.

Το ΜΕΡΑ του Γιανη Βαρουφάκη εμφανίζει ποσοστό 4,5%, το Κίνημα Αλλαγής καταγράφεται στο 3,1% το ΚΚΕ στο 3,7% , το Ποτάμι 3% και η Ελληνική Λύση στο 2,7%.

Σίγουρα οι 17άρηδες δεν στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ όσο θα ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναποφάσιστοι

Σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μοιράστηκαν, σύμφωνα με το exit poll του One Channel οι αναποφάσιστοι, οι οποίοι αποφάσισαν σήμερα τι θα ψηφίσουν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το 23,8% ψήφισε ΝΔ, το 23,6% τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 7,1% το ΚΙΝΑΛ. Το 4,1% επέλεξε ΚΚΕ, το 6,8% τη Χρυσή Αυγή και το 34,7% άλλο κόμμα. Όσον αφορά το πότε επέλεξαν τι θα ψηφίσουν, σήμερα αποφάσισε μόλις το 12,5%. Την τελευταία εβδομάδα το 13,7%, μόλις ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι το 5,5%, με τη μερίδα του λέοντος να έχει αποφασίσει εδώ και καιρό. Συγκεκριμένα, το 66,4% έχει αποφασίσει εδώ και πολύ καιρό τι θα ψηφίσει, ενώ στο 2% ανήκει το ΔΞ/ΔΑ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να πάρουν πάνω από 30% των αναποφάσιστων, κάτι που δεν το κατάφερε.

Γράψτε το σχόλιο σας