Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το νέο στοίχημα του Λουτσέσκου

Το νέο στοίχημα του Λουτσέσκου

Μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της επόμενης σεζόν στις αρχές Αυγούστου, ο ΠΑΟΚ πιθανότατα θα έχει προχωρήσει σε διψήφιο αριθμό μεταγραφών.

Έχω ξαναγράψει ότι η φουρνιά των παικτών που ήρθαν στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2016 (Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Σάκχοφ, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Τζάλμα) ήταν από τις καλύτερες που έχουν έρθει στην ομάδα. Μαζί με ορισμένους που προστέθηκε τον Γενάρη του 2017 (Πρίγιοβιτς, Ενρίκε και Ουάρντα) ήταν η βάση για να αλλάξει επίπεδο η ομάδα και να φτάσει σε τρία σερί Κύπελλα, στο φετινό πρωτάθλημα και στο περσινό που της έκλεψαν στα δικαστήρια.

Το καλοκαίρι του 2017 προστέθηκαν στη μηχανή ο Βιεϊρίνια, ο Πασχαλάκης, ο Ρέι, ο Μαουρίσιο, ο Ελ Καντουρί, ο Λημνιός, ήρθε και ο μαέστρος Λουτσέσκου (μετά τον εξαιρετικό Βλάνταν Ίβιτς και με μια κακή παρένθεση λίγων μηνών της ατυχούς πρόσληψης του Στανόγεβιτς) και έδεσε το γλυκό.

Υπήρχαν κάποιοι παίκτες και από πριν, κάποιοι που ήρθαν μετά, αλλά η σπονδυλική στήλη του ΠΑΟΚ των τίτλων, ήταν αυτοί που ήρθαν από το καλοκαίρι του 2016 έως το καλοκαίρι του 2017.

Ο χρόνος τρέχει όμως και δεν μπορείς να μένεις στο παρελθόν. Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε επίπεδο χάρης σε αυτούς τους 16 παίκτες που ανέφερα, οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους που προϋπήρχαν ή προστέθηκαν στην πορεία έγραψαν φέτος ιστορία με το νταμπλ.

Αλλά ο Δικέφαλος θα μπει στην επόμενη σεζόν (και αρχικά στα προκριματικά του Champions League) χωρίς ίσως ούτε τους μισούς από αυτούς!

Και δεν είναι υπερβολή αυτό που γράφω…

Ο Τζάλμα έφυγε από πέρυσι το καλοκαίρι. Ο Πρίγιοβιτς έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ καθώς πουλήθηκε έναντι 10 εκ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Ο Βαρέλα και ο Σάκχοφ απάντησαν αρνητικά στις προτάσεις του Δικέφαλου για ανανέωση των συμβολαίων τους.

Ο Ελ Καντουρί από τον Ιανουάριο ήθελε να επιστρέψει στην Ιταλία και μάλλον θα φύγει. Ο Ρέι μιλάει με ομάδες της Αργεντινής για να επιστρέψει στην πατρίδα του, ενώ ο Ουάρντα μετά και τη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε οδεύει προς πώληση. Στον αέρα βρίσκεται η παραμονή του Κάνιας, αλλά και του Ενρίκε.

Ο Βιεϊρίνια και ο Μαουρίσιο είναι τραυματίες και θα χάσουν τα ματς της ομάδας έως το τέλος του 2019 ο πρώτος και έως το φθινόπωρο ο δεύτερος.

Από τους 16 παίκτες που προανέφερα σίγουροι για την έναρξη της επόμενης σεζόν μοιάζουν μόνο πέντε: οι Μάτος, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Πασχαλάκη και Λημνιός!

Κάποια στιγμή θα επιστρέψουν στη δράση και ο Βιεϊρίνια με τον Μαουρίσιο, αλλά δε θα είναι στο ξεκίνημα και στους πρώτους μήνες της νέας σεζόν. Ίσως μείνουν ο Κάνιας, ο Ενρίκε και Ελ Καντουρί (ή κάποιοι από αυτούς) αλλά προς το παρόν τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Τώρα που αρχίζουν να κοπάζουν οι πανηγυρισμοί για το επικό νταμπλ του ΠΑΟΚ, αρχίζει να φαίνεται ότι η ομάδα έχει μπροστά της ένα αρκετά δύσκολο έργο για να παρουσιαστεί εξίσου ανταγωνιστική και δεμένη, όπως τη σεζόν που πέρασε και τα τελευταία τρία χρόνια, γιατί έχει αρκετά μέτωπα ανοιχτά.

Εξακολουθεί να διαθέτει τον καλύτερο προπονητή στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια (Λουτσέσκου) και ένα εξαιρετικό ρόστερ (ανεξάρτητα ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα μείνουν), το καλύτερο στη χώρα μας, αλλά είναι φανερό ότι θα γίνουν αρκετές προσθαφαιρέσεις, ίσως οι περισσότερες των τελευταίων χρόνων μετά το 2016, οπότε αυτό εγκυμονεί κινδύνους συνοχής και δεσίματος του συνόλου για να αποδώσει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες.

Ο Λουτσέσκου έχει αποδειχθεί μαέστρος και ο ΠΑΟΚ επί των ημερών του μοιάζει να είναι υπεράνω προσώπων περισσότερο από ποτέ. Το απέδειξε αυτό και στον φετινό τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, την οποία κέρδισε παρά τις σημαντικές απουσίες που υπήρχαν.

Το νέο του στοίχημα θα είναι να παρουσιάσει άμεσα τη νέα εκδοχή του νταμπλούχου ΠΑΟΚ, ο οποίος μέχρι τα προκριματικά του Champions League ίσως έχει προχωρήσει σε διψήφιο αριθμό μεταγραφών και το νούμερο πιθανώς θα ανέβει ακόμη ψηλότερα έως το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024