«Οι Ελληνες παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους. Την Κυριακή θα γράψουμε όλοι μαζί ιστορία», ανέφερε στο ξεκίνημα της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα βαφτεί την Κυριακή μπλε.

«Η Μακεδονία μίλησε. Παίρνω δύναμη από την αγάπη σας και υπόσχομαι να την ανταποδώσω, με αλήθεια, με δουλειά, με αποτέλεσμα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Θα κάνουμε την Κυριακή το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, συμπλήρωσε.

«Η Μακεδονία είναι Ελλάδα»

«Η Θεσσαλονίκη είναι η Ελλάδα, η Μακεδονία είναι η Ελλάδα. Η Ιστορία αυτού του τόπου μας θυμίζει ότι το έθνος μας μεγαλουργεί μόνο όταν είναι ενωμένο. Και όταν η ελληνική σημαία κυματίζει πιο ψηλά από τα κομματικά λάβαρα. Αυτό κάνουμε τώρα, αυτό πρέπει να κάνουμε. Η χώρα σήμερα ζητά μια μεγάλη πολιτική αλλαγή γι’αυτό την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι ΝΔ» είπε από το βήμα ο Κ. Μητσοτάκης.

«Είναι ώρα ευθύνης. Η ΝΔ ενώνει τις δυνάμεις της με μπροστάρη πάντα τη νεολαία. Μάθαμε από τα λάθη μας αλλά μάθαμε περισσότερα από τα λάθη των άλλων . Η σημερινή ΝΔ είναι ενωμένη και ανανεωμένη. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί να ενώσω τους Έλληνες και να γράψουμε μαζί ιστορία» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και προσέθεσε:

«Αδέρφια μου Μακεδόνες, έχω ως Κρητικός το δικαίωμα να σας προσφωνώ έτσι γιατί έχουν ενωθεί με το αίμα κοινών αγώνων. Ο παππούς μου Κυριάκος ίδρυσε σώμα κρητικών εθελοντών και πολέμησε στη Σιάτιστα.

»Νιώθω και εγώ Μακεδόνας όπως Μακεδόνες νιώθουν όλοι οι Έλληνες μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε μακεδονική εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες. Είπε ναι εκεί που οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν όχι».

«Πήραμε από την αρχή ως ΝΔ μια ξεκάθαρη θέση, στάθηκα απέναντι στο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που πήγε να διχάσει τους Έλληνες. Διαφώνησα με ισχυρούς Ευρωπαίους. Έγινα δυσάρεστος σε κάποιους γιατί έβαλα πάνω το καλό της χώρας μας. Είπα όχι. Αυτό έπρεπε και αυτό έκανα γιατί αυτό ήταν και είναι το καθήκον μου» ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Εξήγγειλα μεγάλη καμπάνια για την προβολή της Μακεδονίας μας, της πραγματικής Μακεδονίας παντού στον κόσμο. Θα συνεργαστούμε με τον νυν και επόμενο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα. Θα προωθήσουμε δέσμη μέτρων που θα θωρακίζουν τα προϊόντα μας.

»Κρατώ πάντα ενεργό το δικαίωμα του βέτο στο δρόμο των γειτόνων μας προς την ΕΕ. Το ίδιο ισχύει και για τη γειτονική Αλβανία. Θα προστατεύσω τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Και αν αυτά δεν γίνουν σεβαστά να ξεχάσει η Αλβανία την ευρωπαϊκή της πορεία. Και θα επιδιώξω τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων».

ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα λάβει μια δέσμη συγκεκριμένων μέτρων που θα θωρακίζουν το μακεδονικά προϊόντα, θα υλοποιήσει ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον ελληνικό βορρά, και όλα αυτά “διατηρώντας” όπως τόνισε χαρακτηριστικά “το δικαίωμα του βέτο στην επιθυμία των γειτόνων μας να μπουν στην ΕΕ”.

«Διπλάσια αύξηση στους συνταξιούχους και στους μισθωτούς»

Αναλύοντας το σχέδιό του για την οικονομία ο κ. Μητσοτάκης είπε «η ΝΔ μαζί με την δραστική μείωση των φόρων, τις επενδύσεις, και τις νέες καλές δουλειές, δεσμεύεται να δίνει διπλάσιες ετήσιες αυξήσεις στους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους από το ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ. Και μάλιστα σε μόνιμη βάση και όχι την τελευταία στιγμή πριν από τις εκλογές».

Στείλτε τον λογαριασμό στον ΣΥΡΙΖΑ

Εκτενή αναφορά όμως έκανε και για τους συνταξιούχους, που όπως είπε “θα στείλουν την Κυριακή το λογαριασμό στον ΣΥΡΙΖΑ”.
«Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και περιέγραψε «τέσσερα μεγάλα μέτρα που θα τα αλλάξουν όλα στην οικονομία»:
  • Διατήρηση του αφορολόγητου. «Καταργούμε αμέσως τη μείωση που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ και στερεί από όλους μία ολόκληρη σύνταξη και έναν ολόκληρο μισθό κάθε χρόνο. Γιατί αυτοί που κατήργησαν το ΕΚΑΣ και παίρνουν 2.000 ευρώ από κάθε συνταξιούχο, δηλώνουν τώρα προστάτες του. Και οι ίδιοι, που με το αφορολόγητο καταργούν την 12η σύνταξη, βαφτίζουν τώρα ένα επίδομα ως δήθεν “13η σύνταξη”».
«Αλλά κι αυτό το παραμύθι είχε κοντά ποδάρια: Μόλις οι συνταξιούχοι είδαν  τα λεφτά που παίρνουν, κατάλαβαν το νέο ψέμα. Διαπίστωσαν πως τα κουτσουρεμένα αυτά ευρώ, δεν ήταν παρά ένα αντίδωρο για την εξαγορά της ψήφου τους. Την Κυριακή, λοιπόν, οι συνταξιούχοι θα στείλουν το δικό τους λογαριασμό στον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε.
  • Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής μειώνεται από 22% σήμερα, στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ. Καθιερώνεται αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Δωρεάν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς. Και 2.000 ενίσχυση για κάθε νέο Ελληνόπουλο που θα γεννιέται. Γιατί για εμάς έχει μεγάλη αξία να στηρίζουμε την οικογένεια, να είμαστε δίπλα στα νέα ζευγάρια.
  • Ο φόρος των επιχειρήσεων θα πέσει από το 28% σήμερα στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια. Και στα μερίσματα από το 10% στο 5%. Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος. Και οι συντελεστές ΦΠΑ θα είναι 11% και 22% αντί για 13% και 24% σήμερα. Όμως οι επιχειρήσεις έχουν και αυτές υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους.  Και καλή επιχείρηση είναι αυτή που πληρώνει καλούς μισθούς.
  • Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% οριζοντίως για όλους τους Έλληνες -και παντού στην χώρα.
Εκτός από την οικονομία ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για πέντε ακόμη μεγάλους στόχους:
  • Για ένα κράτος που θα προστατεύει τους πολίτες του από το έγκλημα, αλλά και από τη βία των μολότοφ. Γιατί η ασφάλεια είναι δημοκρατικό δικαίωμα όλων.
  • Για μία σύγχρονη δημόσια εκπαίδευση, που θα παρέχει σε όλα τα παιδιά τα εφόδια να χτίσουν μόνα τους τη ζωή και το μέλλον τους.
  • Για ένα κράτος Δικαίου, με θεσμούς που θα λειτουργούν αποτελεσματικά. Και με ένα πολιτικό σύστημα διαφανές και αληθινά δημοκρατικό.
  • Για μια κοινωνία που θα στέκεται δίπλα στον πιο αδύναμο. Προσφέροντάς του όχι μόνο καλή δημόσια Υγεία, αλλά και ευκαιρίες να ανοίξει ξανά τα δικά του φτερά.

«Την Κυριακή θα νικήσουμε»

«Το μήνυμα νίκης φτάνει από κάθε γωνιά της Ελλάδας» είπε ο κ. Μητσοτάκης και ανέδειξε τα πραγματικά διλήμματα των εκλογών, απευθύνοντας μάλιστα σαφές μήνυμα στους πολίτες που είχαν ψηφίσει και άλλα κόμματα στο παρελθόν. «Δεν συμφωνούμε σε όλα.  Αλλά συμφωνούμε στα μεγάλα, τα σημαντικά» τόνισε και πρόσθεσε: «Σε αυτές τις εκλογές τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα. Αλήθεια ή ψέμα. Προκοπή ή καθυστέρηση. Ενότητα η διχασμός. Σιγουριά η ανασφάλεια. Γι αυτό δεν χωρούν ίσες αποστάσεις. Δεν έχουν θέση χαλαρές ψήφοι που θα αποδειχθούν άσφαιρες, ούτε χαμένες ψήφοι σε κόμματα που θα διαλυθούν».
«Την καινούργια σελίδα της Ελλάδας, πρέπει να την γράψουμε όλοι μαζί και πρώτοι από όλους οι νέοι, από τους οποίους ζητώ να μην αφήσουν την πολιτική στους »ειδικούς». Γιατί αποχή θα πει συντήρηση. Και η νεολαία δεν μπορεί να είναι συντηρητική» τόνισε και πρόσθεσε: «Την Κυριακή, ύστερα από 4 και πλέον χρόνια, οι πολίτες παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους. Οι αντίπαλοί μας φωνάζουν «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Τους απαντώ, ότι εμείς δεν τελειώνουμε κανέναν -αρχίζουμε με όλους.
Με τη φράση τέλος «αναλαμβάνω την ευθύνη να σας κοιτάξω στα μάτια» ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους πολίτες της Θεσσαλονίκης ζητώντας όπως είπε τη στήριξή τους για να βαδίσει μπροστά: «Ελάτε να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να αλλάξουμε μαζί την Ελλάδα. Στείλτε το μήνυμα παντού: έρχεται η νίκη από την Θεσσαλονίκη».

Η Θεσσαλονίκη μίλησε. Η Μακεδονία μίλησε. Οι Έλληνες γνωρίζουν το μέλλον που τους αξίζει. Η νίκη της Ν.Δ θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας. Θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων! Ζωντανά η ομιλία μου στη Θεσσαλονίκη. #Αξίζουμε_καλύτερα

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο