Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γ. Μώραλης στο One Channel: Υπερκομματικός συνδυασμός ο «Πειραιάς Νικητής» που ενώνει τον Πειραιά

Γ. Μώραλης στο One Channel: Υπερκομματικός συνδυασμός ο «Πειραιάς Νικητής» που ενώνει τον Πειραιά

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε την εκπομπή One Talk, ο δήμαρχος Πειραιά και εκ νέου υποψήφιος, Γιάννης Μώραλης. Αναφέρθηκε στους λόγους καθώς και τον τρόπο «γέννησης» του συνδυασμού «Πειραιά Νικητή», τονίζοντας ότι είναι υπερκομματικός συνδυασμός, αλλά και στο πρόγραμμα του

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε την εκπομπή One Talk, ο δήμαρχος Πειραιά και εκ νέου υποψήφιος, Γιάννης Μώραλης. Αναφέρθηκε στους λόγους καθώς και τον τρόπο «γέννησης» του συνδυασμού «Πειραιά Νικητή», τονίζοντας ότι «είναι υπερκομματικός συνδυασμός που ενώνει τον Πειραιά».

Ο κ. Μώραλης έκανε σύντομο απολογισμό του σημαντικού έργου που έχει γίνει στον Πειραιά κατά τη διάρκεια της θητείας του, αλλά και στο πρόγραμμα του για την επόμενη ημέρα.

Πώς γεννήθηκε ο «Πειραιάς Νικητής»

Πηγή: onetv

Στους λόγους καθώς και τον τρόπο «γέννησης» του συνδυασμού «Πειραιά Νικητή» αναφέρθηκε, μιλώντας στην εκπομπή One Talk, ο δήμαρχος Πειραιά και εκ νέου υποψήφιος, Γιάννης Μώραλης.

Όπως είπε «ο Πειραιάς αποκτά μια νέα ταυτότητα, μια επιθυμητή εξωστρέφεια που τη θέλαμε και γι’ αυτό ασχοληθήκαμε με την αυτοδιοίκηση, εκτιμώντας το 2014 ότι η πόλη βρίσκεται σε μια στασιμότητα. Ετσι έγινε η ομάδα του «Πειραιά Νικήτή», μόλις 45 ημέρες πριν τις εκλογές».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μώραλη «υπήρξε μια ζύμωση που ξεκίνησε έξι – επτά μήνες πριν μεταξύ σημαντικών προσώπων, ανάμεσα στους οποίους ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Φτιάχτηκε μια δυνατή ομάδα, η οποία δούλεψε σκληρά και αλλάζει τον Πειραιά» σημειώνοντας πως «υπάρχουν σαφείς διαφορές συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και προοπτική για το 2019 και μετά».

«Είμαστε η μοναδική δημοτική αρχή που μείωσε τα τέλη»

Πηγή: onetv

Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία του δήμου Πειραιά, τα οποία «ήταν τραγικά» όταν ανέλαβε τη δημαρχία, αλλά μέσα από σκληρή δουλειά και συντονισμένες κινήσεις έγινε εφικτό όχι μόνο να βελτιωθούν, αλλά να προχωρήσει σε μείωση των δημοτικών τελών.

Ο κ. Μώραλης είπε πως «είχαμε ένα δάνειο στα 133 εκατομμύρια, 9.200.000 τοκοχρεολύσια τον χρόνο και περίπου 80 εκατομμύρια ανείσπρακτες βεβαιωμένες απαιτήσεις. Αυτό το μείγμα δημιουργεί μια έκρηξη» συμπλήρωσε.

«Καταφέραμε να κάνουμε πολύ καλή δουλειά στα οικονομικά, διεκδικήσαμε τα δάνεια μας, κερδίσαμε χρήματα, βρήκαμε έσοδα, παράλληλα μειώσαμε τα τέλη» υπογράμμισε.

Κληθείς να απαντήσει στους αντιπάλους του, που λένε ότι ο Πειραιάς έχει τα πιο ακριβά δημοτικά τέλη, απάντησε ότι είναι κάτι που αληθεύει, για να συμπληρώσει όμως ότι είναι η μόνη δημοτική αρχή στον Πειραιά που μείωσε τα τέλη κατά 10%».

Συνέχισε, δε, λέγοντας «μακάρι να μπορούσαμε να τα μειώναμε 30%-40%», όμως τότε δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε ισολογισμό, όταν τον παραλάβαμε ήταν στα όρια της επιτήρησης».

«Τι μειώθηκε στη χώρα πάνω από 10%;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το Master Plan του ΟΛΠ είπε πως, παρά την αρχική διαφωνία για την ιδιωτικοποίηση, η δημοτική αρχή διαπραγματεύτηκε και κατάφερε να αυξήσει τα έσοδα του λιμανιού με αποτέλεσμα ο δήμος να λαμβάνει περίπου 2 εκατομμύρια το χρόνο, τα οποία θα αυξάνονται όσο περνάει ο καιρός.

«Είμαστε υπερκομματικός συνδυασμός που ενώνει τον Πειραιά»

Πηγή: onetv

Ξεχασμένο από την κεντρική διοίκηση χαρακτήρισε τον Πειραιά ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης.

Μιλώντας για τη συνεργασία του δήμου με την κεντρική διοίκηση, ο κ. Μώραλης τόνισε πως «δεν είχαμε βοήθεια εκ του αποτελέσματος».

«Επειδή είμαστε υπερκομματικός συνδυασμός, δεν είχα λόγους να συγκρουστώ με την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τη πρόθεσή του να συνεργαστεί με όλους με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών του Πειραιά.

Ερωτώμενος για το γεγονός ότι παρά τον υπερκομματικό χαρακτήρα του συνδυασμού δεν υπάρχει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στη σύγκρουση του κ. Μαρινάκη με τη σημερινή κυβέρνηση, εξηγώντας πως «τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να συμμετέχουν στην αυτοδιοικητική ομάδα του «Πειραιά Νικητή», ωστόσο ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τον συνδυασμό, ενώ συμμετέχουν δεκάδες στελέχη από όλα τα άλλα κόμματα, στην προσπάθεια για το καλό της πόλης.

Η«ναυαρχίδα» του προγράμματος του «Πειραιά Νικητή»

Πηγή: onetv

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μώραλης στη «ναυαρχίδα» του προγράμματος του Πειραιά Νικητή, την «Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση».

Κληθείς να περιγράψει το πρόγραμμα αυτό, είπε ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό εργαλείο που από το 2014 είχαν διαγνώσει ότι ταιριάζει στην πόλη του Πειραιά.

Ο Γιάννης Μώραλης το χαρακτήρισε ένα Master Plan για την πόλη, το οποίο είναι κάτι διαφορετικό από μια χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ που είναι για μια συγκεκριμένη ανάπλαση.

Όπως είπε το συγκεκριμένο πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις άξονες: Κοινωνική συνοχή, επιχειρηματικότητα και αναπλάσεις, λύσεις για έξυπνες πόλεις.

«Αυτό το τρίπτυχο θα το δουν οι Πειραιώτες τους επόμενους μήνες και χρόνια» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως «για εμάς το μεγάλο στοίχημα είναι η συνέχεια. Γι’αυτό και λέω το δίλημμα το δικό μας είναι να μην ανακοπεί μια πορεία που έχει μπει η πόλη. Γιατί εμείς χτίσαμε και έχουμε και τη γνώση και τη θέληση και δικαιούμαστε την εμπιστοσύνη του να συνεχίσουμε όσα έχουμε ξεκινήσει».

Πρεσβευτής του Πειραιά ο Ολυμπιακός

Πηγή: onetv

Πρεσβευτή του Πειραιά χαρακτήρισε την ομάδα του Ολυμπιακού ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης, τονίζοντας ότι η ιστορία του Ολυμπιακού είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Πόλης του Πειραιά.

Όπως είπε, «εμείς θέλουμε ένα μοντέλο Βαρκελώνη – Μπαρτσελόνα. Θέλουμε να το κάνουμε και, επειδή τυγχάνει οι άνθρωποι που είμαστε στη διοίκηση του δήμου να είμαστε και στον Ολυμπιακό, αυτό μπορεί να επιτευχθεί πιο εύκολα».

Μάλιστα, αναφέρθηκε στις κοινές δράσεις του δήμου με την ομάδα του Πειραιά, λέγοντας πως ο Ολυμπιακός έχει μπει υγιώς στη λειτουργία της πόλης, σχέση η οποία θα αναδειχτεί και στο εξωτερικό.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024