
Γεροβασίλη: Επιτέθηκαν στη Βουλή για να ηρωοποιήσουν κάποιον που καταδικάστηκε για μια σειρά φόνους
Για εργαλειοποίηση του συμβάντος και την αντιμετώπισή του με όρους μικροκομματικούς και ψηφοθηρικούς έκανε λόγο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Την επίθεση του «Ρουβίκωνα» με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή, αλλά και τις αντιδράσεις των κομμάτων σχολίασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.
«Η επίθεση στη Βουλή είναι επίθεση σε ό,τι συμβολίζει τη Δημοκρατία μας, το δημοκρατικό πολιτικό μας σύστημα και το κράτος δικαίου. Αλλά είναι και προσπάθεια ηρωοποίησης κάποιου που καταδικάστηκε αμετάκλητα από την ελληνική δικαιοσύνη για μια σειρά φόνους. Οι πράξεις αυτές έχουν καταδικαστεί πολιτικά από όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου» αναφέρει η κυρία Γεροβασίλη.
Όπως σημειώνει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «θα περίμενε κανείς, και σήμερα, ότι θα αντιμετωπίζαμε σαν μια γροθιά την επίθεση εναντίον της Βουλής, δηλώνοντας την γενική μας βούληση ότι η Δημοκρατία μας ούτε απειλείται ούτε εκβιάζεται. Αντ’ αυτού είδαμε για μία ακόμη φορά την εργαλειοποίηση του συμβάντος και την αντιμετώπισή του με όρους μικροκομματικούς και ψηφοθηρικούς».
«Η προσφυγή της ΝΔ στο προσφιλές της αφήγημα περί “νόμου και τάξης”, φυλακών υψίστης ασφαλείας, ακύρωσης αδειών και κάθε δικαιώματος των φυλακισμένων, καθώς και οι έωλοι ισχυρισμοί ότι δήθεν η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική βούληση για να αντιμετωπίσει τους “μπαχαλάκηδες”, υπονομεύει το δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στις αντιδημοκρατικές, έκνομες πρακτικές» προσθέτει και συμπληρώνει πως θα πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι ψηφοθηρούν ότι δεν πλήττουν την κυβέρνηση αλλά συνολικά το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα.
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι στις εκλογές της Κυριακής δεν εκλέγουν κυβέρνηση, αλλά ψηφίζουν για την αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και την εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το γνωρίζουν όλοι, εκτός όσων κατά περίπτωση επιχειρούν να σπεκουλάρουν ή να προβοκάρουν, ζώντας δικές τους φαντασιώσεις» τονίζει η Όλγα Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι «στη Δημοκρατία οι παραβατικές συμπεριφορές αντιμετωπίζονται σύμφωνα με όσα ορίζει το δικαιικό μας σύστημα».
«Ευθύνη και καθήκον των κατά περίπτωση εντεταλμένων οργάνων είναι να οδηγούν τους υπαίτιους στη Δικαιοσύνη και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ως εκ του νόμου ορίζεται» συμπληρώνει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καταλήγοντας πως το μήνυμα είναι σαφές και προς κάθε κατεύθυνση: «Κανένας δεν θα καταφέρει να διαταράξει την ομαλή εκλογική διαδικασία».
- Έξι δραστηριότητες που κάνουν καλό στη σχέση
- ΑΑΔΕ: Έρχονται ραβασάκια για «αμαρτίες» του παρελθόντος – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο
- Εγνατία: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός φορτηγού – Ξήλωσε πεζοδρόμιο 50 μέτρων
- Συνταγή: Burger με μοσχαρίσιο κιμά, καραμελωμένα κρεμμύδια & BBQ σάλτσα
- Πάνω από πέντε χιλιάδες εκτοπισμένοι στην Αϊτή εξαιτίας συγκρούσεων μεταξύ συμμοριών
- Έρευνα: Ποια είναι η σχέση ανάμεσα στην κίνηση και την ψυχική υγεία;

