Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυμα Μητσοτάκη από Περιστέρι: Σε τέσσερις μέρες θα τελειώσει η χώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα Μητσοτάκη από Περιστέρι: Σε τέσσερις μέρες θα τελειώσει η χώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας τέσσερις μέρες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση της 26ης Μαΐου», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου»

Πλήθος κόσμου παρευρέθη στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου», με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας τέσσερις μέρες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση της 26ης Μαΐου», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εδώ είναι το πολιτικό μου σπίτι. Μπορεί να κατάγομαι από την Κρήτη, όμως εδώ ωρίμασα πολιτικά, ανάμεσά σας. Στις δυτικές συνοικίες και σε ολόκληρη τη Β’ Αθηνών, όπου ξεκίνησα τη διαδρομή μου πριν από ακριβώς 15 χρόνια, στη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση με μπροστάρη τον Κώστα τον Καραμανλή».

Σε αυτές τις εκλογές δεν μπορεί να πάει καμία ψήφος χαμένη. Ή με το ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με τη ΝΔ του αύριο, ή με την αλήθεια ή με το ψέμα.

«Θα είμαι εδώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εθνικές εκλογές στη Δυτική Αθήνα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές καθώς στις 26 Μαΐου οι πολίτες θα απαντήσουν στο φόβο , στην ανασφάλεια , στη συμφωνία των Πρεσπών. Σε 4 μέρες θα τελειώσει η χώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε και τόνισε πως με την ψήφο τους οι πολίτες ψηφίζουν αξιοπρέπεια, αλήθεια, αλλαγή , ελπίδα, και πάμε την Ελλάδα μπροστά.

«Οι Έλληνες θέλουν ελπίδα, αλλά την ελπίδα της αλήθειας και όχι των ανέξοδων υποσχέσεων» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Περιστέρι. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «εδωσε πολύ λίγα , πολύ αργά» μιλώντας για τις παροχές.

«Η ψήφος των υπερήφανων συνταξιούχων δεν εξαγοράζεται με κουτσουρεμένα επιδόματα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης, σχετικά με τη «13η σύνταξη». «Λένε ότι τάχα δίνουν 13η σύνταξη ενώ έχουν ήδη νομοθετήσει τη μείωση της 12ης» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στείλτε τον λογαριασμό στον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 26ης Μαΐου» ήταν το μήνυμά του.

Αναφορικά με τα μέτρα για την οικονομία προανήγγειλε:

  • Διατήρηση του αφορολόγητου λέγοντας πως οι συνταξιούχοι διαπίστωσαν ότι η 13η σύνταξη «ήταν ένα ακόμα παραμύθι».
  • Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ-
  • Αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί
  • Δωρεάν πρόσβαση σε κάθε ελληνόπουλο σε παιδικούς σταθμούς
  • Και 2.000 ενίσχυση για κάθε παιδί που γεννιέται στην πατρίδα
  • Ο φόρος για τις επιχειρήσεις μειώνεται στο 18%
  • Ο ΦΠΑ θα μειωθεί στο 11%
  • Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται 30% για κάθε ελληνικό νοικοκυριό

Αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό βεβήλωσης της Βουλής: «Δεν μπορεί η ίδια η Βουλή να βεβηλώνεται, όλοι πληγωθήκαμε με τις κόκκινες μπογιές στη Βουλή. Δεν μπορεί να ασχολείται όλη η κυβέρνηση με το πως θα πάρει άδεια ο Κουφοντίνας, ένας τρομοκράτης που δεν έχει μετανιώσει».

«Η ΝΔ είναι ενωμένη και ανανεωμένη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι απευθύνεται σε όλους και ενώνει όλους τους Έλληνες και αγκαλιάζει ακόμη και όσους δεν την ψηφίζουν. «Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στη δημοκρατία και τον αυταρχισμό».

Ζήτησε καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές και είπε κλείνοντας πως το Περιστέρι έδειξε το δρόμο.

«Μαγκιά δεν είναι ούτε η βία των άκρων, ούτε ο ψεύτικος αντικομφορμισμός που μας κρατά στο βάλτο. Και εκείνοι που ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού τους λέμε ότι ο αληθινός πατριώτης δεν φωνάζει ανέξοδα συνθήματα. Η ΝΔ απέδειξε τον υπεύθυνο πατριωτισμό της στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν απευθύνθηκε μόνο στους ψηφοφόρους που στο παρελθόν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ή Ποτάμι αλλά και σε εκείνους που είχαν εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ. «Οι παλιές διαφορές δεν έχουν νόημα πια», τόνισε «γιατί η αναγέννηση της Ελλάδας είναι υπόθεση όλων». Και συνέχισε: «Σας θέλουμε λοιπόν όλους δίπλα μας, στην προσπάθειά μας να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων», υπογράμμισε.

«Σας καλώ σε εγρήγορση μέχρι την Κυριακή. Το μήνυμά μας πρέπει να φτάσει παντού. Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Τώρα είναι η ώρα. Ένα καθαρό αποτέλεσμα θα φέρει και καθαρή λύση. Το Περιστέρι έδειξε το δρόμο. Η αλλαγή θα έρθει μόνο με ψήφο στη ΝΔ. Η νίκη μας δεν θα είναι νίκη της ΝΔ αλλά όλων των Ελλήνων», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προσερχόμενος στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε την εξής δήλωση:

«Είμαστε όλοι εδώ συστρατευμένοι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελική ευθεία για μια καθαρή νίκη. Μια νίκη που οδηγεί στην πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και ισχυρή κυβέρνηση.

»Χρειάζεται ανάπτυξη και επενδύσεις, κοινωνική δικαιοσύνη και φροντίδα για τους μη ευνοημένους. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό των εθνικών υποθέσεων, ειδικά σε μία περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας στη γειτονιά μας. Αυτή την προοπτική μόνο η παράταξή μας, η ΝΔ, μπορεί να διασφαλίσει».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024