
Κουβέλης: Ετοιμα τα λιμάνια να υποδεχθούν τουρίστες
Ο Φώτης Κουβέλης σημείωσε πως το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή άφιξη και αναχώρηση των τουριστών που επισκέπτονται και μετακινούνται στη χώρα μας μέσω της ακτοπλοΐας.
«Τα λιμάνια της χώρας, έτοιμα να υποδεχθούν τα εκατομμύρια των τουριστών». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης αναφερόμενος στην αναμενόμενη αύξηση των τουριστικών αφίξεων το καλοκαίρι.
Ειδικότερα ο κ. Κουβέλης σημείωσε πως το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στον τομέα ευθύνης του, για την ασφαλή άφιξη και αναχώρηση των τουριστών που επισκέπτονται και μετακινούνται στη χώρα μας, μέσω της κρουαζιέρας και της ακτοπλοΐας.
Και πρόσθεσε: «Φέτος για πρώτη φορά τετραπλασιάσθηκαν οι πόροι που διατέθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση 94 νέων και 59 συνεχιζόμενων έργων αποκατάστασης ζημιών, βελτίωσης της λειτουργικότητας και αντιμετώπισης προβλημάτων ασφαλείας σε δεκάδες μικρά και μεγάλα λιμάνια της χώρας.»
Παράλληλα, συμπλήρωσε, οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στελεχώνουν με επάρκεια, τα Λιμεναρχεία και τους λιμενικούς Σταθμούς, σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση.
Τόνισε ακόμη ότι ταυτόχρονα οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Λιμενικού για την ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα και την προστασία του περιβάλλοντος, παραμένουν εντατικοί και αυστηροί.
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Ισπανία – Αυστρία 3-0: Άνετη πρόκριση των «φούριας ρόχας», με σούπερ Οϊαρθάμπαλ
- NYT: Οι ΗΠΑ θεωρούσαν πως το Ισραήλ σκόπευε να δολοφονήσει τους κορυφαίους Ιρανούς διαπραγματευτές
- Κεφαλιά ο Πόρο και 2-0 η Ισπανία την Αυστρία (vids)
- Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για ίση αμοιβή μεταξύ ανδρών-γυναικών και ένταξη στα ΒΑΕ των υγειονομικών






