Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν ενημερώσει από το πρωί της Δευτέρας (20/5) τους αρμόδιους φορείς πως δεν πρόκειται να κατέβει στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο του Game 1 της σειράς του πρώτου γύρου των playoffs της Basket League 2018/19 και τήρησε στο ακέραιο την απόφασή του καθώς δεν πήγε ποτέ στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός από πλευράς του έδρασε σε συνθήκες αγώνα, προσήλθε έκανε ζέσταμα στο ΟΑΚΑ και έκαναν προπόνηση υπό τις οδηγίες του Ρικ Πιτίνο και παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Το τζάμπολ ήταν προγραμματισμένο για τις 19:00. Λίγα λεπτά πριν τοποθετήθηκε ένα ρολόι στο κέντρο του γηπέδου το οποίο μέτρησε αντίστροφα 15 λεπτά που είναι ο προκαθορισμένος χρόνος αναμονής. Όταν τα λεπτά παρήλθαν και με δεδομένο ότι οι Πειραιώτες δεν πήγαν ποτέ στο κλειστό του ΟΑΚΑ, οι διαιτητές Αναστόπουλος, Μάνος, Διαμαντής έκλεισαν το φύλλο αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το παιχνίδι με σκορ 20-0 (άνευ αγώνα) και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στο Περιστέρι και τον Ήφαιστο Λήμνου.

Η μη παρουσία του Ολυμπιακού στο παιχνίδι, ήταν αυτό που ο Παναγιώτης με τον Γιώργο Αγγελόπουλο είχαν προαναγγείλει. Καθώς δεν είχαν καμία διάθεση να συμμετάσχουν σε μια διοργάνωση που δεν σέβεται την ομάδα.

Όπως είναι γνωστό, ο Ολυμπιακός έχει προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ για δύο υποθέσεις. Η πρώτη αφορά στην ακυρότητα της κλήρωσης διαιτητών της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League, λόγω της μη νόμιμης σύνθεσης της ΚΕΔ.

Η δεύτερη προσφυγή αφορούσε την επικύρωση της βαθμολογίας από τον ΕΣΑΚΕ, που παράτυπα τέθηκε προς ψήφιση από τις ομάδες, παρότι εκκρεμούσε η παραπάνω δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης με την ΚΕΔ.

Η πορεία των άνωθεν υποθέσεων θα κρίνει εν πολλοίς και το μέλλον τόσο της ομάδας όσο και της ίδιας της Λίγκας.

Εδώ το φύλλο αγώνα: