Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντίνου και Ελένης: Πανηγυρικοί Εσπερινοί σήμερα σε όλη την χώρα

Κωνσταντίνου και Ελένης: Πανηγυρικοί Εσπερινοί σήμερα σε όλη την χώρα

Του «Κωνσταντίνου και Ελένης» αύριο και παραμονή της γιορτής οι εκκλησίες πανηγυρίζουν ανά την Ελλάδα. Συγκεκριμένα σήμερα τελούνται με ιδιαίτερη λαμπρότητα οι Εσπερινοί των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε ναούς ανά την Ελλάδα. Πανηγυρικός Εσπερινός στην Λήμνο Το απόγευμα της Δευτέρας τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Θεόστεπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης ο Πανηγυρικός Εσπερινός. Πανηγυρικός […]

Του «Κωνσταντίνου και Ελένης» αύριο και παραμονή της γιορτής οι εκκλησίες πανηγυρίζουν ανά την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα σήμερα τελούνται με ιδιαίτερη λαμπρότητα οι Εσπερινοί των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε ναούς ανά την Ελλάδα.

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Λήμνο

Το εκκλησάκι στην Λήμνο/ Φωτογραφία: limnosreport.gr

Το απόγευμα της Δευτέρας τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Θεόστεπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης ο Πανηγυρικός Εσπερινός.

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Κολωνό

Τοιχογραφία/ Φωτογραφία: Romfea.gr

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Κολωνό.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ισίδωρο Μπαϊρακτάρη, τους συνεφημέριους του και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών κατέκλυσαν στον εσπερινό τον Ιερό Ναό για να τιμήσουν τους εφόρους και προστάτες της ενορίας τους.

Εσπερινός και στο Γαζί της Κρήτης

Eσπερινός στο Γαζί/ Φωτογραφία: maleviziotis.gr

Πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις Εργατικές Κατοικίες Γαζίου στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, σήμερα στην Εκκλησία της πόλης τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η ευλόγηση των άρτων, προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ.κ. Μεθοδίου Βερνιδάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Στον Βόλο η ιερά Εικόνα της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας»

Την μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης πανηγυρίζει και ο Βόλος.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο περικαλλής Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου Βόλου, όπου θα πραγματοποιηθεί, στα προπύλαια του Ναού, η επίσημη Υποδοχή της ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Φοβεράς προστασίας», η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.

Σήμερα, παραμονή της εορτής τελέστηκε και ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε  Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας» στην παραλία της πόλης, με κατεύθυνση στο μνημείο των Ηρώων, όπου θα τελεστεί Αρτοκλασία.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024