Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξετάζουν και στη Γερμανία απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας για τις μαθήτριες

Εξετάζουν και στη Γερμανία απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας για τις μαθήτριες

«Είναι παράλογο μικρά κορίτσια να φορούν μαντίλα, η πλειονότητα των μουσουλμάνων έχει επίσης αυτή την άποψη», τόνισε στην Bild η Ανέτε Βίντμαν-Μάουτς, αρμόδια για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών

Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει με τη σειρά της το ενδεχόμενο να απαγορεύσει να φορούν την ισλαμική μαντίλα οι μαθήτριες, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στη γειτονική Αυστρία.

«Είναι παράλογο μικρά κορίτσια να φορούν μαντίλα, η πλειονότητα των μουσουλμάνων έχει επίσης αυτή την άποψη», τόνισε στην Bild η Ανέτε Βίντμαν-Μάουτς, αρμόδια για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών.

«Πρέπει να μελετηθούν όλα τα μέτρα που θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα κορίτσια από κάτι τέτοιο, από το να συζητήσουμε με τους γονείς ως την απαγόρευση», πρόσθεσε η ίδια.

Η δήλωση της Βίντμαν-Μάουτς καταγράφεται μετά την έγκριση προχθές Τετάρτη από τη Βουλή της Αυστρίας του νόμου ο οποίος καταρτίστηκε από την κυβέρνηση δεξιάς-ακροδεξιάς και απαγορεύει την ισλαμική μαντίλα στα πρωτοβάθμια σχολεία της χώρας.

«Το να απαγορευθεί γενικά [στις μαθήτριες] να φορούν τη μαντίλα, όπως στην Αυστρία, θα δυσκολέψει εκείνα τα κορίτσια που έχουν αποφασίσει να φορούν μαντίλα ως ένδειξη της θρησκευτικής τους πίστης», επισήμανε πάντως στην Μπιλτ ο Μάρκους Βάινμπεργκ, συντηρητικός γερμανός βουλευτής ειδικευμένος σε οικογενειακές υποθέσεις. Υπενθύμισε συναφώς το «συνταγματικά κατοχυρωμένο στη Γερμανία δικαίωμα του θρησκεύεσθαι ελεύθερα».

Η κοινότητα των μουσουλμάνων της Γερμανίας εκτιμάται ότι αριθμεί περίπου πέντε εκατομμύρια ανθρώπους το τρέχον διάστημα, ή το 6% του συνολικού πληθυσμού. Πρόκειται κυρίως για πρόσωπα με τουρκική υπηκοότητα ή καταγωγή.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024