Πυρόπληκτοι από το Μάτι στο υπ. Περιβάλλοντος: «Η φωτιά μας έκαψε, η αδιαφορία μας ξεκληρίζει»
Οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών κάνουν λόγο για καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των ζημιών και ζητούν άμεση εκπλήρωση όσων έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση
Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποιούν Επιτροπές Πυρόπληκτων από το Μάτι, το Νέο Βουτζά, την Κινέττα και άλλες περιοχές που επλήγησαν πέρσι τον Ιούλιο από την πολύνεκρη πυρκαγιά.
Με σύνθημα «Δεν μας αξίζει αυτό, δεν φταίμε εμείς για αυτό» οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών κάνουν λόγο για καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των ζημιών και ζητούν άμεση εκπλήρωση όσων έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση.
Μάλιστα, καταθέτουν ψήφισμα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και αναμένεται να συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο.

Η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Μάτι Αττικής με σχετική ανακοίνωση της αναφέρει «ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας για να απαιτήσουμε το αυτονόητο δικαίωμά μας για αποκατάσταση της ψυχής μας, της ζωής μας, των σπιτιών μας και του τόπου μας».
Οι πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου ζητούν απονομή δικαιοσύνης, δια βίου εξασφάλιση εγκαυματιών και ανοικοδόμηση με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον των πληγεισών περιοχών. «Το δίκιο είναι με το μέρος μας, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΖΩΗΣ & ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ» καταλήγει η ανακοίνωση.

- Δουλειά της δικαιοσύνης δεν είναι να συγκαλύπτει την παρανομία και να προσφέρει ατιμωρησία σε μια κυβέρνηση που εγκληματεί
- Ισόβια στον ηθοποιό Nathan Chases His Horse του «Χορεύοντας με τους λύκους» για σεξουαλικές επιθέσεις
- Άγιος Δημήτριος: Στο Ναυτοδικείο Πειραιά σήμερα ο 20χρονος που σκότωσε τον 27χρονο
- Ο τελικός Κυπέλλου αλλάζει τα σχέδια του Λανουά
- ΦΠΑ: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ οι μηδενικές δηλώσεις
- Οι Locomondo φέρνουν μια καλοκαιρινή δροσιά στην κάψα της Αθήνας
- Ένας νέος αγώνας πυρηνικών εξοπλισμών πλησιάζει – Υπάρχει τρόπος να τον σταματήσουμε;
- Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442