Πυρόπληκτοι από το Μάτι στο υπ. Περιβάλλοντος: «Η φωτιά μας έκαψε, η αδιαφορία μας ξεκληρίζει»
Οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών κάνουν λόγο για καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των ζημιών και ζητούν άμεση εκπλήρωση όσων έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση
Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποιούν Επιτροπές Πυρόπληκτων από το Μάτι, το Νέο Βουτζά, την Κινέττα και άλλες περιοχές που επλήγησαν πέρσι τον Ιούλιο από την πολύνεκρη πυρκαγιά.
Με σύνθημα «Δεν μας αξίζει αυτό, δεν φταίμε εμείς για αυτό» οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών κάνουν λόγο για καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των ζημιών και ζητούν άμεση εκπλήρωση όσων έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση.
Μάλιστα, καταθέτουν ψήφισμα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και αναμένεται να συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο.
Η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Μάτι Αττικής με σχετική ανακοίνωση της αναφέρει «ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας για να απαιτήσουμε το αυτονόητο δικαίωμά μας για αποκατάσταση της ψυχής μας, της ζωής μας, των σπιτιών μας και του τόπου μας».
Οι πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου ζητούν απονομή δικαιοσύνης, δια βίου εξασφάλιση εγκαυματιών και ανοικοδόμηση με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον των πληγεισών περιοχών. «Το δίκιο είναι με το μέρος μας, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΖΩΗΣ & ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ» καταλήγει η ανακοίνωση.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου