Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η τέχνη τού να μη λες ονόματα...

Η τέχνη τού να μη λες ονόματα…

Η αστυνομία προφανώς και δεν φταίει για τη βία στα γήπεδα, όπως δεν φταίει και για τις ληστείες, τις δολοφονίες και τις ανατινάξεις των αυτοκινήτων των δημοσιογράφων, που είναι μια νέα μόδα

Δυο μέρες μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ξαναβρήκε τη λαλιά του και μίλησε στην αγαπημένη του ΕΡΤ για όλα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ. Βέβαια το έκανε με τον γνωστό του αγαπημένο τρόπο, δηλαδή μιλώντας γενικά και αόριστα, με την ελπίδα δηλαδή πως όσα κι αν πει θα ξεχαστούν γρήγορα.

Ζήτημα

«Το ίδιο το ποδόσφαιρο θα πρέπει να ρυθμίσει το ζήτημα της βίας. Η καραμέλα ότι η αστυνομία φταίει για τα πάντα, καταρρίφθηκε μετά τον τελικό του Σαββάτου», τόνισε όταν ρωτήθηκε για το τι έγινε και συνέχισε: «Είμαι αισιόδοξος ότι με τη νέα ηγεσία της Σούπερλιγκ θα μπορούμε να έχουμε και ένα νέο πλαίσιο σχετικά με την ασφάλεια.

Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα ακόμα. Για να αλλάξει κάτι πρέπει να αλλάξουν και οι παράγοντες. Δεν βλέπω ιδιαίτερα διάθεση να αλλάξουν. Δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το ίδιο το ποδόσφαιρο αλλά για να συντηρήσουν έναν στρατό που πολλές φορές τον χρησιμοποιούν ως κομματικό στρατό. Οχι για να φτιάξουν ένα προϊόν για το οποίο θα κερδίζουν οικονομικά» είπε. Ωραίο ποίημα. Πάμε τώρα να το αποκωδικοποιήσουμε.

Φταίει

Η αστυνομία προφανώς και δεν φταίει για τη βία στα γήπεδα, όπως δεν φταίει και για τις ληστείες, τις δολοφονίες και τις ανατινάξεις των αυτοκινήτων των δημοσιογράφων, που είναι μια νέα μόδα. Η αστυνομία φταίει αν δεν συλλαμβάνει όσους τα κάνουν αυτά. Εγιναν επεισόδια στο ΟΑΚΑ ή δεν έγιναν; Αν έγιναν, η αστυνομία θα έπρεπε να έχει συλλάβει όσους τα έκαναν.

Οι παρόντες αστυνομικοί ήταν πάνω από δύο χιλιάδες, δηλαδή πολλοί περισσότεροι από όσους είχαν πάρει προσκλήσεις. Θα έπρεπε να έχουν μαζέψει όσους ξέφυγαν και είχαν παραβατική συμπεριφορά: όχι μόνο όσους κάνανε γης μαδιάμ τα επίσημα πριν από το ματς, αλλά και όσους πετούσαν μπουκάλια στον Χάρη τον Κοπιτσή και τους δημοσιογράφους στο τέλος. Θα έπρεπε επίσης η αστυνομία να έχει ήδη συντάξει την έκθεσή της για όσα έγιναν, ώστε αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν. Πρώτα από όλα στις ομάδες, που κατά τον Βασιλειάδη «έχουν την απόλυτη ευθύνη για τη βία στα γήπεδα».

Τελικός

Πάμε παρακάτω. Ο Βασιλειάδης λέει ότι έχουν ευθύνη οι παράγοντες – και ότι πρέπει να αλλάξουν. Πολύ ωραία. Ποιοι ήταν οι παράγοντες που υπήρχαν στον τελικό; Οι παράγοντες της ΕΠΟ, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ: αυτοί είχαν λόγο στη διοργάνωση του αγώνα. Μόνο που με όλους αυτούς ο υφυπουργός είναι φίλος και ομοτράπεζος, που λένε. Με την ΕΠΟ έχει τόσο άριστες σχέσεις, που ένας άνθρωπος του υφυπουργείου, ο δικηγόρος κ. Χολέβας, γράφτηκε ότι είναι υπεύθυνος για το VAR!

O Χολέβας ήταν δικηγόρος στη ΓΓΑ και πήρε μετάθεση στην ΕΠΟ κατά πως λέγεται. Με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο ο υφυπουργός έχει άριστες σχέσεις: δεν υπάρχει ούτε μια διαφωνία τους για κάτι τον τελευταίο καιρό. Αριστες είναι οι σχέσεις του και με τους παράγοντες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Για χατίρι του Ιβάν Σαββίδη ο υφυπουργός διέκοψε πέρυσι το πρωτάθλημα και τον Δημήτρη Μελισσανίδη ο Αλέκος Φλαμπουράρης είπε ότι τον συναντούσε συχνά στου Μαξίμου για να τον βοηθήσει για θέματα που αφορούν το γήπεδο της ΑΕΚ. Αν αυτοί διατηρούν «στρατό», που κατά τον υφυπουργό τον χρησιμοποιούν και ως «κομματικό στρατό», δεν μου μοιάζει να τον χρησιμοποιούν κόντρα στην κυβέρνηση. Αν οι παράγοντες αυτοί, δηλαδή ο Γραμμένος, ο Σαββίδης και ο Μελισσανίδης, είναι υπεύθυνοι για τη βία, ο ίδιος που δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα μαζί τους, είναι άμοιρος ευθυνών; Τι είναι δηλαδή; Κάποιο παιδάκι που το κοροϊδεύουν; Δεν νομίζω.

Απόφαση

Ως συνήθως ο υφυπουργός μίλησε για να μιλήσει, πέταξε μια στρακαστρούκα και πιστεύει ότι αρκεί ο θόρυβός της για να ξεφύγει από τις ευθύνες του με γενικόλογα. Οι ευθύνες του μάλιστα ξεκινούν μετά το ματς: θα έπρεπε να έχει χαλάσει τον κόσμο απαιτώντας την τιμωρία των υπευθύνων γιατί τη δική του την απόφαση γελοιοποίησαν. Αλλά αν δεν θες να χαλάσεις τις σχέσεις σου, τι να πεις;

Παράγκα

Η τέχνη του να μιλάει κάποιος χωρίς να λέει ονόματα είναι διαδομένη στον κόσμο της πολιτικής. Ο Βασιλειάδης το κόλπο το ξέρει: το κάνει και στη Βουλή. Προχθές στη συζήτηση της τροπολογίας για την αναδιάρθρωση ο υφυπουργός είπε στην Αννα Καραμανλή: «Μας λέτε ότι με ό,τι καταπιανόμαστε γίνεται πρόβλημα. Εσείς με ό,τι καταπιάνεστε το κάνετε «παράγκα»! Αναπολείτε τώρα το παλιό καθεστώς. Αναπολήστε το!». Κάποιοι τον χειροκρότησαν κιόλας – κανένα πρόβλημα. Μόνο που πρέπει να μας πει ποιες είναι οι «παράγκες» στις οποίες αναφέρεται. Διότι στο ποδόσφαιρο «παράγκα» ήταν πάντα μία: αυτή του Θωμά και του «θείου». Και με τον γιο του θείου μια χαρά βλέπω τα πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ σε σημείο που αναρωτιέσαι αν κανένα βράδυ ο γιος κάθισε με τον Βασιλειάδη και του είπε τίποτα ωραίες παλιές ιστορίες. Αν τις έχει ακούσει τις ιστορίες μια μέρα ο Βασιλειάδης μπορεί και να μας τις πει. Με τον «γιο του θείου», τον νέο σύντροφο μπορεί να περάσουν υπέροχα. Θα του λέει αυτός ιστορίες για την «παράγκα» και θα του διηγείται ο ίδιος ιστορίες για τη διαπλοκή. Ελπίζω σε κανένα κότερο…

Βαρίδια

Η τέχνη του να μιλάς χωρίς να λες ονόματα είναι εύκολη. Αλλά αν είναι η μόνη που ξέρεις, ακόμα κι αν γίνεις υφυπουργός θα σε ξεχάσουν όλοι γρήγορα. Και θα είσαι και τυχερός αν σε ξεχάσουν, διότι διαφορετικά θα γελάνε και μαζί σου. Και άντε να μη λες το όνομα του Σαββίδη, του Μελισσανίδη, του Κόκκαλη, το καταλαβαίνω. Αλλά στη Βουλή ο υφυπουργός το τερμάτισε. «Σε κάθε περίπτωση, καταλαβαίνω τις τοπικές διαμαρτυρίες. Υπήρξαν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, που είχαν στο παρελθόν βαρίδια από απατεώνες και ταλαιπωρήθηκαν» είπε. «Βαρίδια από απατεώνες»; Ποια είναι αυτά; Ούτε αυτά δεν έχουν όνομα;

Εντολές

«Για να αλλάξει κάτι πρέπει να αλλάξουν και οι παράγοντες» είπε ο υφυπουργός. Εγώ λέω ότι ίσως πρέπει να αλλάξουν και όσοι δεν κάνουν κάτι για να αλλάξουν οι παράγοντες, δηλαδή οι υφυπουργοί Αθλητισμού και οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, που έχουν μια αστυνομία, θαρρείς εκπαιδευμένη, να μην κάνει τίποτα. Χθες η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί την Πολιτεία να αποσύρει τους αστυνομικούς από τα γήπεδα γιατί, όπως γράφουν οι συντάκτες της, «οι εντολές για παθητική στάση των αστυνομικών κατά τη διάρκεια των συμπλοκών οδηγούν σε τραυματισμούς συναδέλφων μας». Κι αυτοί δεν λένε ποιος τις δίνει τις εντολές. Αλλά το καταλάβαμε…

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024