Υπέκυψε χθες Κυριακή στα τραύματά του ο Εκτορ Ολιβάρες Σολίς, βουλευτής της Αργεντινής, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε επίθεση — οι αρχές τη χαρακτήρισαν «μαφιόζικού τύπου» — σε πολύ μικρή απόσταση από το Κογκρέσο της χώρας, στο κέντρο του Μπουένος Αιρες, την Πέμπτη, μετέδωσε το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων TELAM.

Ο Ολιβάρες υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις μετά τον τραυματισμό του και νοσηλευόταν σε «σοβαρή κατάσταση», σύμφωνα με αξιωματούχους. Κατέληξε στο νοσοκομείο Ράμος Μεχία στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, διευκρίνισε το TELAM επικαλούμενο την αστυνομία και δικαστικές πηγές.

«Δεν ήταν ο βουλευτής ο στόχος»

Δημόσιος λειτουργός, ο Μιγκέλ Γιαντόν, που συνόδευε τον πολιτικό, πέθανε ακαριαία όταν οι δύο άνδρες δέχτηκαν πυρά που προήλθαν από αυτοκίνητο σταθμευμένο πλάι στο πεζοδρόμιο όπου βάδιζαν ανύποπτοι.

Οι αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή τη σύλληψη αρκετών μελών μαφιόζικης συμμορίας.

Η υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Πατρίσια Μπούλριτς διαβεβαίωσε πως όλα τα μέλη της συμμορίας έχουν συλληφθεί, συμπεριλαμβανομένου ενός που είχε διαφύγει στην Ουρουγουάη.

Σύμφωνα με αξιωματούχους και δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής, το κίνητρο της επίθεσης ήταν προσωπικό, όχι πολιτικό, και ο στόχος της επίθεσης ήταν ο Γιαντόν, όχι ο κοινοβουλευτικός.

Ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης, ο Χουάν Χεσούς Φερνάντες, ή «Ελ Χιτάνο» («Ο τσιγγάνος»), που έχει συλληφθεί, φέρεται να ήθελε νεκρό τον Γιαντόν διότι διατηρούσε σχέση με την 24χρονη κόρη του.

Πηγή: ΑΠΕ