Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Το Ιράν απαντά στην πολεμική ρητορική με απειλές κατά των αμερικανικών δυνάμεων
Το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln (φωτογραφία) αποτελεί πλέον στόχο, τονίζουν ιρανοί αξιωματούχοι (EPA)

Το Ιράν απαντά στην πολεμική ρητορική με απειλές κατά των αμερικανικών δυνάμεων

Υψηλόβαθμος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε την Κυριακή ότι η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή του Κόλπου συνιστούσε απειλή, όμως σήμερα οι δυνάμεις αυτές αποτελούν στόχο.

Οι ΗΠΑ έχουν στείλει στη Μέση Ανατολή αεροπλανοφόρο και βομβαρδιστικά Β-52, για να απαντήσουν στις «απειλές» του Ιράν στην περιοχή. Το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln αντικατέστησε άλλο που αποχώρησε από τον Κόλπο τον περασμένο μήνα.

«Ενα αεροπλανοφόρο που διαθέτει τουλάχιστον 40-50 αεροπλάνα και 6.000 (άνδρες) αποτελούσε σοβαρή απειλή για εμάς στο παρελθόν, όμως τώρα είναι στόχος και οι απειλές έχουν μετατραπεί σε ευκαιρίες», είπε ο Αμιραλί Χατζιζαντέχ, σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA.

«Θα τους χτυπήσουμε στο κεφάλι»

«Αν (οι Αμερικανοί) κάνουν κίνηση, θα τους χτυπήσουμε στο κεφάλι», πρόσθεσε ο επικεφαλής του αεροπορικού κλάδου των Φρουρών της Επανάστασης.

Ο διοικητής του πολεμικού ναυτικού του Ιράν, αντιναύαρχος Χοσεΐν Χανζαντί, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι Αμερικανοί πρέπει να φύγουν από τον Κόλπο.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο την Κυριακή, ο αντιστράτηγος Χοσεΐν Σαλαμί, που διορίστηκε επικεφαλής των Φρουρών τον περασμένο μήνα, υποστήριξε ότι η Ουάσιγκτον έχει ξεκινήσει «ψυχολογικό πόλεμο» στην περιοχή.

Ζαρίφ κατά Μπόλτον

Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, σε ανάρτησή του στο Twitter, υποστήριξε ότι ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας, σχεδίαζε την αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία και πιο επιθετική στάση απέναντι στην Τεχεράνη πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του.

Επικαλέστηκε άρθρο του Μπόλτον που είχε δημοσιευτεί το 2017 στο National Review με τον τίτλο «Πώς να αποχωρήσουμε από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν».

Πηγή: ΑΠΕ

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024