Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για την οδική ασφάλεια πραγματοποιούνται από σήμερα και όλη την εβδομάδα σε σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Τη σχετική διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ–ΚΜ).

Τα προγράμματα βασίζονται σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στις οδηγίες που έχει δώσει το αρμόδιο υπουργείο και οι ενότητές τους αφορούν στους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας– πινακίδες και σήμανση, στην οδική συμπεριφορά πεζών και οδηγών, τη βιώσιμη κινητικότητα, τα εμποδιζόμενα άτομα, τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης, την κυκλοφοριακή συμπεριφορά, την οικονομία και το περιβάλλον.

Κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος του παρουσίαση της σύγχρονης κινητικότητας, ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται βιωματικές δράσεις (ζώνη ασφαλείας, τυφλές γωνίες των οχημάτων, απεγκλωβισμός μαθητών από φλεγόμενο λεωφορείο), καθώς και ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης με τίτλο: «Τα παιδιά μιλάνε για τον δρόμο: στο Σχολείο της Φύσης».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο