Την υποστήριξή του προς τον Παύλο Πολάκη εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός και μάλιστα δις.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του από τα Ιωάννινα, αναφέρθηκε στην πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ προς το πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργό Υγείας – που μετέτρεψε σε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή – κάνοντας λόγω για υποτιθέμενες ύβρεις του κ. Πολάκη, ενώ νωρίτερα, από τη Λευκάδα του έδωσε συγχαρητήρια για το έργο του στον τομέα της Υγείας.

Χαρακτηριστικά, από τα πρώτα λεπτά της ομιλίας του στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι «προκάλεσε μια συζήτηση στη Βουλή για τις ύβρεις υποτίθεται του κ. Πολάκη».

«Ο μεγαλύτερος υβριστής είναι ο ίδιος με τις αθλιότητες που εκστόμισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης», υποστήριξε, μιλώντας για μαύρη προπαγάνδα της ΝΔ και του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στα όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξή του, υποστηρίζοντας πως «αντί ο κ. Μητσοτάκης να δεσμευτεί για την 13η σύνταξη που θα φέρουμε για ψήφιση στη Βουλή, δεσμεύτηκε για θέσπιση επταήμερης εργασίας».

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ανέφερε τα εξής: «Είμαστε υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων» και πως εφόσον σε μια επιχείρηση υπάρξει καλύτερη συμφωνία εργοδότη με εργαζομένους «τότε θα μπορεί να υπερισχύει». Μίλησε, ακόμα και για κίνητρα που θα δώσει σε επιχειρήσεις ώστε να διανέμουν από τα κέρδη τους στους εργαζόμενους, κάτι για το οποίο ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά.

Ο πρωθυπουργός έδειξε ότι δεν θα στηρίξει συγκεκριμένο πρόσωπο για την προεδρία της κομισιόν σε μια προσπάθεια να αποφύγει να πάρει θέση ως προς τους υποψήφιους των σοσιαλιστών και της ευρωπαϊκής αριστεράς. Και αυτό διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει κατά δήλωση τουλάχιστον στην ευρωπαϊκή αριστερά αλλά συμμετέχει, δια του κ. Τσίπρα και ως παρατηρητης στους σοσιαλιστές.