Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «γάντι» στον Τσίπρα πετά ο Μητσοτάκης: «Χάνεις - φεύγεις»

Το «γάντι» στον Τσίπρα πετά ο Μητσοτάκης: «Χάνεις – φεύγεις»

 Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά σε μια ευρεία σειρά ζητημάτων, τονίζοντας πως ενδεχόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωεκλογές θα σημάνει την κήρυξη εθνικών εκλογών

Βέβαιος ότι οι πολίτες θα αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση στις επικείμενες ευρωεκλογές εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας ότι εφόσον ηττηθεί ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές σε τέσσερις εβδομάδες. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα για την ανάγκη ισχυρής πολιτικής αλλαγής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά σε μια ευρεία σειρά ζητημάτων, τονίζοντας πως ενδεχόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωεκλογές θα σημάνει την κήρυξη εθνικών εκλογών.

«Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα το μήνυμα για ισχυρή πολιτική αλλαγή το λαμβάνω από κάθε γωνιά της χώρας. Ζητώ ευρεία και μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές. Ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή αλλά και ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες στην κάλπη. Από τη στιγμή που έθεσε το πλαίσιο αυτό για την εκλογική αναμέτρηση, εφόσον ηττηθεί – όπως εκτιμώ ότι θα γίνει – δεν έχει κανένα περιθώριο. Πρέπει να πάει στο Ζάππειο να παραιτηθεί και η χώρα να πάει σε εκλογές σε τέσσερις εβδομάδες» ανέφερε.

Μιλώντας για τις παροχές του Αλ. Τσίπρα τις χαρακτήρισε προεκλογικές, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ουσιαστικά με αυτές επιστρέφει ελάχιστα από αυτά που έχει πάρει τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τροπολογία για το αφορολόγητο τόνισε πως αν ο πρωθυπουργός δεν την κάνει αποδεκτή είναι υποκριτής. Όπως ανέφερε, από τη μια δίνει ένα προεκλογικό επίδομα που το ονομάζει 13η σύνταξη και από την άλλη δεν απαντά στο θέμα για το αφορολόγητο. «Εάν ο Αλ. Τσίπρας δεν το ψηφίσει δεσμεύομαι πως η ΝΔ ως κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει το μέτρο που ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε και δεν θα ισχύσει η μείωση του αφορολόγητου».

Παράλληλα, στο στόχαστρο του προέδρου της ΝΔ βρέθηκαν οι διακοπές του πρωθυπουργού σε πολυτελή θαλαμηγό, σημειώνοντας δηκτικά πως ο Αλ. Τσίπρας «ήρθε στην καρότσα ενός αγροτικού φωνάζοντας «go back κυρία Μέρκελ» και φεύγει καπνίζοντας πούρα σε σκάφη», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί για ακόμη μια φορά στην ταύτιση, όπως είπε, Τσίπρα – Πολάκη.

«Υποκριτής» ο Τσίπρας στο θέμα της 13ης σύνταξης

«Δεν δίνει 13η σύνταξη ο κ. Τσίπρας» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας ότι «δίνει ένα επίδομα με ξεδιάντροπο τρόπο. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό αν δεν αναπτυχθεί η οικονομία. Θέλω να αυξήσω το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα». Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει το προεκλογικό επίδομα που ο κ. Τσίπρας βαφτίζει 13η σύνταξη. «Αν ήταν 13η σύνταξη θα έπρεπε να δοθεί τον Δεκέμβριο όχι πριν τις εκλογές. Αν θέλουμε μια πολιτική μόνιμης στήριξης, η πολιτική του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να το στηρίξει. Έταξε απίστευτα πράγματα όταν ήξερε ότι θα κέρδιζε τις εκλογές, σκεφτείτε τι τα τάξει τώρα που ξέρει ότι θα τις χάσει» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί στρέβλωση των θέσεών του από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το ζήτημα σήμερα είναι να μην κρατάμε εξαρτημένους τους ανθρώπους. Τον κ. Τσίπρα τον μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να δελεάσει τους συνταξιούχους» τόνισε και υπενθύμισε πως σήμερα 250.000 συνταξιούχοι δεν έχουν πάρει σύνταξη. «Αν θέλουμε μια πολιτική μόνιμης στήριξης των πιο αδύναμων ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να το υποστηρίξει» σημείωσε.

Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια

Αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία και πρόσθεσε ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι για τη ΝΔ η ασφάλεια σε όλη τη χώρα».

Προανήγγειλε μάλιστα προμήθεια νέων περιπολικών μέσα σε ένα έτος και αλεξίσφαιρων γιλέκων για τους αστυνομικούς εντός εξαμήνου, καθώς και την ενίσχυσή τους με ανθρώπινο δυναμικό. «Δεσμεύομαι ότι θα επαναφέρουμε την ομάδα Δέλτα και θα ενισχύσουμε την ομάδα Δίας. Και θα προσλάβουμε 1500 νέους αστυνομικούς» είπε, ενώ για όσους καταστρέφουν τις περιουσίες των πολιτών, που τα σπάνε στο κέντρο της Αθήνας, διαμήνυσε «να γνωρίζουν ότι η ΝΔ έχει τη βούληση να σταματήσουν».

Μπορώ να μιλήσω πολιτικά με τον Τσακαλώτο

«Με τον κ. Τσακαλώτο μπορώ να συζητήσω πολιτικά» είπε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου. «Είπα ότι με τον κ. Τσακαλώτο μπορώ να κάνω μια ουσιαστική συζήτηση. Διαφωνούμε σε πολλά, έχει ένα επίπεδο, έχει βέβαια χιούμορ που πολλές φορές είναι σαν να βγήκε από το ψυγείο, αλλά μπορούμε να συνεννοηθούμε» πρόσθεσε.

«Με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν μπορώ να συνεργαστώ» είπε και τόνισε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν συμφωνεί με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός καθώς, όπως είπε, ήταν «πανικόβλητος» και ήθελε να αλλάξει την ατζέντα από την υπόθεση με το κότερο.

Από το αγροτικό… στα πούρα

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως έφτιαξε την καριέρα του πολεμώντας τους αντιπάλους του κι επέλεξε να κάνει διακοπές σε ένα κότερο, κρύβοντάς το γιατί ήξερε ότι θα υπήρχαν αντιδράσεις. «Ηρθε στην καρότσα ενός αγροτικού φωνάζοντας «go back κυρία Μέρκελ» και φεύγει καπνίζοντας πούρα σε σκάφη».

«Εμείς μιλάμε για τους πολλούς με την πολιτική μας» τόνισε, επίσης, και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για πολιτική υποκρισία λέγοντας ότι ήταν επιλογή του πρωθυπουργού οι διακοπές σε σκάφος 25 μέρες μετά το Μάτι.

«Το αφήγημα Τσίπρα περί ελίτ είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί η ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Αυτά λένε Όρμπαν και Λεπέν» είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι «εμείς μιλάμε για τους πολλούς με την πολιτική μας».

Πολάκης και πρόταση δυσπιστίας

Στο μεταξύ, απαντώντας για την πρόταση μομφής που κατέθεσε κατά του Παύλου Πολάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «είχα υποχρέωση να καταθέσω πρόταση μομφής. Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα την μετέτρεπε σε ψήφο εμπιστοσύνης και ότι θα την έπαιρνε. Οι διάφοροι περιφερόμενοι υπουργοί θα έκαναν κάτι διαφορετικό;» διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΝΔ «θέλαμε να δείξουμε ότι ο πολακισμός είναι ιδιότυπος φασισμός και σκοπός μας ήταν να αναδείξουμε το ύφος και το ήθος της εξουσίας του κυρίου Τσίπρα» και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός «έβγαλε από μέσα του τον Πολάκη που επιμελώς έκρυβε. Μιλούσε σαν να βρίσκεται στο καφενείο της γειτονιάς του, αποσταθεροποιημένος και ταραγμένος. Καλώς καταθέσαμε την πρόταση μομφής, ήταν χρήσιμη για την κοινωνία».

Υπενθύμισε πως, όπως είπε και στη Βουλή, «δεν θα εκλαμβάνουν την ευγένειά μου ως αδυναμία. Προσκάλεσα τον κ. Τσίπρα σε πολιτισμένο διάλογο, αλλά επί τρία χρόνια βλέπουμε χυδαίες επιθέσεις από τα υπόγεια του Μαξίμου. Καλωσορίζω μια αλλαγή αν υπάρξει, και εύχομαι η αντιπαράθεση τις τελευταίες εβδομάδες να είναι προγραμματική» είπε, προσθέτοντας πως:

«Πρέπει να αφήσουμε τις οικογένειες μας εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης και ευελπιστώ ο Αλέξης Τσίπρας να πήρε το μήνυμα του», σημειώνοντας πως δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη του πρωθυπουργού για τον πατέρα του.

Από τύχη δεν θα ζήσουμε νέο Μάτι

Σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι και σε ερώτηση αν θεωρεί ότι η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη αλλά και το τι θα πράξει για να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο γεγονός, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για αφόρητη υποκρισία του κ. Τσίπρα και όσων συμμετείχαν στην περιβόητη σύσκεψη.

«Πράγματι ο κρατικός μηχανισμός είχε και έχει πολύ μεγάλες ανεπάρκειες, θα ήταν ψέμα να πω ότι μπορώ να φτιάξω έναν κρατικό μηχανισμό που είναι μπάχαλο. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο δεν έχει γίνει τίποτα. Κανένα έκτακτο σχέδιο δεν έχει εκπονηθεί για να εκπαιδευτούν οικισμοί που βρίσκονται σε αντίστοιχο βαθμό επικινδυνότητας. Δεν έμαθαν τίποτα. Προσευχόμαστε να μη ζήσουμε άλλη τέτοια τύχη και αν δεν συμβεί θα είναι από τύχη και όχι από προγραμματισμό. Εμείς έχουμε ήδη εκπονήσει σχέδιο για το πώς θα αλλάξουμε αυτές τις δομές. Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας θα επιλεγεί με βάση το βιογραφικό του» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κακή η Συμφωνία των Πρεσπών

Η ΝΔ θα προστατεύσει το brand της Μακεδονίας επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή. Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στο ζήτημα των σχέσεων και εντάσεων με την Τουρκία εξέφρασε πως είναι ανάγκη να γίνει ξεκάθαρο πως επιθυμούμε καλές σχέσεις αλλά δεν θα δεχθούμε αναθεωρητική πολιτική.

«Θα κάνουμε ότι πρέπει κι εμείς και η Κύπρος και η Ευρώπη» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στήριξη σε Βέμπερ

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει ποιόν στηρίζει για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τόνισε πως η ΝΔ ως κόμμα του ΕΛΚ στηρίζει τον Μάνφρεντ Βέμπερ. «Ο κ.Τσίπρας είναι απέναντι στον κ. Βέμπερ, δικαίωμά του. Με ποιόν όμως είναι; Είναι αδιανόητο να μην λέει ποιόν στηρίζει για πρόεδρο της Κομισιόν. Όχι στον κ. Βέμπερ λέει και ο κ. Όρμπαν. Ο κ. Τσίπρας είναι πολιτικά ανάδελφος στην Ευρώπη. Εμείς ανήκουμε στην ευρωπαϊκή κεντροδεξιά», ανέφερε και απέκρουσε την κριτική του πρωθυπουργού για την επιλογή της ΝΔ.

Συλλογικές διαπραγματεύσεις

«Είμαστε υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων» είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως εάν σε μια επιχείρηση υπάρξει συμφωνία εργοδότη με εργαζομένους τότε θα μπορεί να υπερισχύει. Μίλησε, ακόμα, για κίνητρα που θα δώσει σε επιχειρήσεις ώστε να διανέμουν από τα κέρδη τους στους εργαζόμενους.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024