Εκτός ατζέντας της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 28ης Μαΐου βρίσκονται, προς το παρόν, οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Στην επίσημη ανακοίνωση η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δεν γίνεται καμία αναφορά στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων.

Τι θα συζητηθεί

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται μέχρι στιγμής, στις 28 Μαΐου, οι αρχηγοί των κυβερνήσεων της Ε.Ε θα συζητήσουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και θα ξεκινήσουν τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε.

Τη συνάντηση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια της άτυπης συνόδου των αρχηγών της Ε.Ε στο Σίμπιου της Ρουμανίας.

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του από τη Ρουμανία είχε υπογραμμίσει πως «το χειροπιαστό, αν μπορεί να λεχθεί έτσι, αποτέλεσμα της Συνόδου είναι ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα επανέλθει στο ζήτημα της λήψης των αναγκαίων μέτρων, είτε στο έκτακτο συμβούλιο της 28ης Μαΐου, είτε στο προγραμματισμένο στις αρχές Ιουνίου».

Πηγή: sigmalive