Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Πληρώνουν 1,5 δισ. δολάρια για το τείχος με το Μεξικό

ΗΠΑ: Πληρώνουν 1,5 δισ. δολάρια για το τείχος με το Μεξικό

Σύμφωνα με τον Πάτρικ Σάναχαν που εκτελεί χρέη υπουργού Άμυνας, «τα κονδύλια αυτά αντλήθηκαν από διάφορες πηγές και δεν θα επηρεάσουν την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων»

Την απόφαση της έγκρισης του ποσού 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την ανέγερση τμήματος του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό μήκους 128 χιλιομέτρων ανακοίνωσε ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Πάτρικ Σάναχαν.

Όπως επισημαίνεται από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ένα μέρος του πόσου -ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων- προορίζονταν για την υποστήριξη των δυνάμεων ασφαλείας στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Σάναχαν «τα κονδύλια αυτά αντλήθηκαν από διάφορες πηγές, από την εξοικονόμηση δαπανών, τις προγραμματικές αλλαγές, τις αναθεωρημένες κοστολογήσεις και δεν θα επηρεάσουν την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομασθεί δήλωσε ότι η τελευταία μεταφορά χρημάτων θα περιλαμβάνει κονδύλια ύψους 604 εκατομμυρίων δολαρίων που προορίζονταν για τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες μάχονται για να προστατέψουν την χώρα από τους Ταλιμπάν.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024