Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στον ανακριτή οι πέντε δράστες της επίθεσης σε σύνδεσμο του Άρη

Στον ανακριτή οι πέντε δράστες της επίθεσης σε σύνδεσμο του Άρη

Με δύο κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα βαρύνονται οι πέντε νεαροί, φερόμενοι ως οπαδοί του ΠΑΟΚ, που συνελήφθησαν για την επίθεση με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, πυρσούς, ξύλα και άλλα αντικείμενα, εναντίον συνδέσμου φιλάθλων του Άρη, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 22 έως 26 ετών, παραπέμφθηκαν στον 2ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα και μέχρι τότε παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Νωρίτερα, συνοδεία αστυνομικών μετήχθησαν ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες που αφορούν τις εξής πράξεις και είναι από κοινού: έκρηξη, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη τελεσθείσα και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και παράνομη οπλοφορία (οι δύο πρώτες σε βαθμό κακουργήματος και οι υπόλοιπες πλημμελημματικές).

Οι ίδιοι αρνούνται τις εις βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις, ενώ προανακριτικά φαίνεται να δήλωσαν ότι βρέθηκαν στην περιοχή προκειμένου να πιουν καφέ. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον τους, συμμετείχαν σε ομάδα περίπου πενήντα κουκουλοφόρων -από τους οποίους κάποιοι έφεραν διακριτικά του «Δικεφάλου του Βορρά»- που επιτέθηκαν χθες το βράδυ στον σύνδεσμο του Άρη.

Κατά την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας ανήλικος που βρισκόταν στον σύνδεσμο-«στόχο» και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η κινητοποίηση των αστυνομικών της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης υπήρξε άμεση και με τη συνδρομή συναδέλφου τους που εκείνη την ώρα ήταν εκτός υπηρεσίας κατάφεραν να προσάγουν αρχικά τους πέντε παραπάνω νεαρούς, πριν απομακρυνθούν από την περιοχή.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια, ξύλα, γάντια και διάφορα άλλα αντικείμενα, ενώ μετά από εξέτασή τους από αστυνομικούς οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024