Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωράκης: Είμαστε απέναντι στις τυχοδιωκτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδωράκης: Είμαστε απέναντι στις τυχοδιωκτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι δεν συζητούν για τα σοβαρά θέματα της πολιτικής και ότι το μόνο που τα ενδιαφέρει είναι η συσπείρωση των κομματικών στρατών

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι δεν συζητούν για τα σοβαρά θέματα της πολιτικής και ότι το μόνο που τα ενδιαφέρει είναι η συσπείρωση των κομματικών στρατών.

Παράλληλα τόνισε ότι το Ποτάμι καταψηφίζει και πάλι την κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε απέναντι στις τυχοδιωκτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους υπουργούς του παρελθόντος που έχουν μόνη έγνοια την ανακατάληψη της εξουσίας».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «η Ευρώπη είναι ένα βήμα πριν τις μεγάλες αποφάσεις. Η συζήτηση λοιπόν στην Ε.Ε έχει ξεκινήσει. Υπάρχει όμως και μια γωνιά του κόσμου που όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία. Μια γωνιά με πολιτικούς που δηλώνουν Ευρωπαίοι αλλά έλκονται από το βαλκανικό και ανατολίτικο DNA».

Συνέχισε κάνοντας αναφορά στην έντονη αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη την πρώτη μέρα της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή: «Τι ζήσαμε την Τετάρτη; Συγκρούσεις εκτός ορίων για τα μικρά της πολιτικής & για πράγματα άσχετα με τις ανάγκες και τις αγωνίες των Ελλήνων. Μόνος στόχος η συσπείρωση των κομματικών στρατών & η συγκάλυψη των σκοτεινών όψεων της πολιτικής των κομμάτων εξουσίας».

Απευθυνόμενος στους δύο πολιτικούς αρχηγούς ο κ. Θεοδωράκης συνέχισε λέγοντας: «Τρεις μέρες τώρα στη Βουλή θέλετε να μιλάμε για τις κουμπαριές της οικογένειας Μητσοτάκη, για τις δουλειές του πατέρα Τσίπρα και για τις βαρβαρότητες του κ. Πολάκη. Το Ποτάμι δεν συμμετέχει λοιπόν και δεν θα συμβάλει σε αυτόν τον «θλιβερό κατήφορο!».

«κ. Τσίπρα και κ. Μητσοτάκη, δεν σας ζητάμε να κατεβάσετε τους τόνους στο όνομα κάποιου καθωσπρεπισμού. Σας το ζητάμε γιατί άλλα είναι τα επείγοντα που πρέπει να συζητήσουμε: Ευρώπη η μια μεγάλη ατζέντα – Ελληνοτουρκικά το επόμενο επείγον θέμα».

Ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής debate πολιτικών αρχηγών για τις ευρωεκλογές: «Θα κάνουμε λοιπόν κανένα debate; Εμείς είμαστε εδώ, με όποιους τρόπους και όποιους όρους. Καλούμε τους δημοσιογράφους να πάρουν πρωτοβουλία. Να συζητήσουμε για τις ευρωεκλογές που έχουμε μπροστά μας»

Αναφερόμενος στη θέση που παίρνει το Ποτάμι στις Ευρωεκλογές τάχθηκε κατά του Βέμπερ, λέγοντας ότι «απέρριψε την πρόταση για ευρωπαϊκό ταμείο καταπολέμησης ανεργίας» και «δήλωσε αντίθετος στη φορολόγηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ταυτισμένος με τον Τραμπ. Μια παρωχημένη Δεξιά που φέρεται σαν δεινόσαυρος».

Αναρωτήθηκε ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με ποιους είστε; Πάμπλο ή Πέδρο; Οι Ποδέμος τι απέγιναν; Είστε ακόμη με τη Σάρα στη Γερμανία που έλεγε να φύγουν οι Έλληνες από την Ευρωζώνη; Στη Γαλλία; Είστε με τον Μελανσόν; Με τους Αριστεριστές που αγκαλιαζόσασταν το ’15;»

Όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης: «Η Ευρώπη έχει μια ξεκάθαρη πρόταση μπροστά της, εκείνη της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης του Εμμανουέλ Μακρόν. Αναγέννηση! Για Ελευθερία – Προστασία – Πρόοδο. Η μόνη λύση για την Ευρώπη για να μην παραδοθεί ούτε στους συντηρητικούς ούτε στους λαϊκιστές».

Τέλος ως προς την ψήφο εμπιστοσύνης ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «δεν νομίζω ότι έχετε καμία απορία. Καταψηφίζουμε ξανά την κυβέρνηση. Είμαστε απέναντι στις τυχοδιωκτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους υπουργούς του παρελθόντος που έχουν μόνη έγνοια την ανακατάληψη της εξουσίας».

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024