Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλεξία Μ. Εβερτ - Αλβέρτη : Στις 129 γειτονιές ξαναχτυπά η καρδιά της Αθήνας

Αλεξία Μ. Εβερτ – Αλβέρτη : Στις 129 γειτονιές ξαναχτυπά η καρδιά της Αθήνας

Αρθρο της Αλεξίας Μ. Εβερτ - Αλβέρτη

Το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη Αθήνα Ψηλά, στο οποίο δέχτηκα να συμμετάσχω, έχει αυτόν τον φιλόδοξο, αποκεντρωτικό στόχο να υπηρετήσει. Την αποκεντρωτική μορφή Αυτοδιοίκησης στα πλαίσια ενός μεγάλου, μητροπολιτικών διαστάσεων και αξιώσεων δήμου.

Πρόκειται για έναν συνασπισμό υπερκομματικό και πολυσυλλεκτικό, μέσα στον οποίο ενώσαμε τις δυνάμεις μας 229 συνολικά πρόσωπα ως δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι ενός μεγάλου εύρους κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων. Με το 60% των υποψηφίων να συμμετέχει για πρώτη φορά δίπλα σε καταξιωμένους και έμπειρους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ολοι μαζί, εκπρόσωποι της πολύτιμης εμπειρίας και της δυναμικής ανανέωσης, έχουν ορισμένα ποιοτικά γνωρίσματα στις επιδιώξεις τους να αλλάξουν την εικόνα της πόλης, να αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των Αθηναίων.

Για όλους εμάς Δήμος Αθηναίων δεν είναι το νεοκλασικό της Πλατείας Κοτζιά, ούτε το κτίριο της οδού Λιοσίων. Είναι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία των δημοτών και κατοίκων, είναι οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι. Ολοι εμείς με την τιμή και την ευθύνη να είμαστε τα πρόσωπα του ψηφοδελτίου Αθήνα Ψηλά πιστεύουμε ότι οι μεγάλοι και φιλόδοξοι πρέπει να υπηρετούν ή  να συμβαδίζουν με τη βελτίωση της καθημερινότητας. Οχι το αντίθετο. Μιας καθημερινότητας δύσκολης, προβληματικής στις περισσότερες από τις 129 γειτονιές της Αθήνας.

Οι αναγκαίες, οι επείγουσες αλλαγές είναι πολλές από την πρώτη μέρα των καθηκόντων μας. Δεν μας συγχωρείται καμιά καθυστέρηση από τον Σεπτέμβριο. Διαθέτουμε το πρόγραμμα του συνδυασμού Αθήνα Ψηλά, μελετημένο, κοστολογημένο, προϊόν πολύμηνης δουλειάς, με ένα πρώτο γνώρισμα, τη δέσμευση όλων μας σε όσα έχουμε ανακοινώσει δημόσια.

Οι αλλαγές να είναι από τα κάτω προς τα επάνω, από όλες τις γειτονιές της Αθήνας, καθώς το κεντρικό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει ξεχωριστά προγράμματα για τις δημοτικές κοινότητες, στις οποίες θα μεταβληθούν τα παραδοσιακά δημοτικά διαμερίσματα.

Ασφαλώς τα προβλήματα παντού δεν είναι τα ίδια, ούτε οι ανάγκες και οι λύσεις κοινές. Η Αθήνα είναι μεγαλούπολη, με μεγάλες αντιθέσεις και έντονη ποικιλομορφία, που χρειάζεται καλά μελετημένες παρεμβάσεις σε κάθε δημοτική κοινότητα, οι οποίες θα απαντούν στα διαφορετικά προβλήματα και ειδικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής.

Ολοκληρωμένα σχέδια από τον Κολωνό και του Φιλοπάππου, την Πνύκα έως το Παγκράτι – Μετς, τα Πετράλωνα και το Θησείο, τα Κάτω και τα Ανω Πατήσια, την Αττική, το Μεταξουργείο, την Πλατεία Λαρίσης, Καραϊσκάκη, Βάθη, Βικτώρια.

Με το πεντάπτυχο πόλη Καθαρή – Ασφαλής – Πράσινη – Φωτισμένη και Προσβάσιμη, να καλύπτει όλα τα κύρια προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και έργων ανάπλασης και στις 129 γειτονιές της Αθήνας.

Από αυτούς τους μικρούς Δήμους με την καλλιέργεια στις γειτονιές ενός ομαδικού πνεύματος συνεργασίας, δράσης και καταπολέμησης της σημερινής αποξένωσης των Αθηναίων, θα προκύψουν οι νέες δραστηριότητες της Αθήνας Ψηλά και οι επιτυχίες της.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει εφικτούς, άμεσους στόχους σε μεγάλη γκάμα κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, μπορεί και πρέπει να συνδεθεί με μια πιο ανθρώπινη, πιο ποιοτική ζωή σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Πιο καθαρές, περισσότερο ασφαλείς μέρα και νύχτα, πιο πράσινες και με τα «πάρκα τσέπης», με χώρους ξεκούρασης, συνάντησης, φροντίδας για όλους.

Οι αλλαγές στα μικρά και τα καθημερινά είναι που θα φέρουν και τις αλλαγές στα μεγάλα.

Η Αλεξία Μ. Εβερτ – Αλβέρτη είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθηναίων με τον συνδυασμό Αθήνα Ψηλά του Κώστα Μπακογιάννη

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024