Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έπιπλα που βυθίζονται στην Μπιενάλε της Βενετίας

Έπιπλα που βυθίζονται στην Μπιενάλε της Βενετίας

Με την επωνυμία «Aqua Alta», η εγκατάσταση εκτίθεται κατά τη διάρκεια της φετινής Μπιενάλε Τέχνης στη Βενετία, και αναφέρεται στις κορυφώσεις της παλίρροιας που συχνά επηρεάζουν τη ζωή των κατοίκων της πόλης, υπενθυμίζοντας την άνοδο της στάθμης του νερού της λιμνοθάλασσας.

Μια σειρά από καρέκλες, παγκάκια και ένα επιδαπέδιο φωτιστικό που «βυθίζονται» παρουσίασε ο Βίρτζιλ Άμπλο (Virgil Abloh) στο πλαίσιο της έκθεσης «DYSFUNCTIONAL» που διοργάνωσε η αίθουσα τέχνης Carpenters Workshop Gallery, στη Βενετία. Με την επωνυμία «Aqua Alta», η εγκατάσταση εκτίθεται κατά τη διάρκεια της φετινής Μπιενάλε Τέχνης στη Βενετία, και αναφέρεται στις κορυφώσεις της παλίρροιας που συχνά επηρεάζουν τη ζωή των κατοίκων της πόλης, υπενθυμίζοντας την άνοδο της στάθμης του νερού της λιμνοθάλασσας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

⁣⁣ “Acqua Alta”⁣ ©2018⁣ Polished Bronze⁣ 50-149 kg⁣ Limited edition of 8 + 4 AP + 1 P⁣ @carpentersworkshopgallery

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ virgilabloh στις

Εγκατεστημένη στην Galleria Giorgio Franchetti Alla Ca’ D’ Oro, η «Aqua Alta» του Άμπλο είναι ένα από τα 50 έργα από 23 καλλιτέχνες και σχεδιαστές που προσκλήθηκαν από την Carpenters Workshop Gallery να εκθέσουν δίπλα στη μόνιμη συλλογή αναγεννησιακών και μπαρόκ αριστουργημάτων του παλατιού. Τα αντικείμενα της εγκατάστασης του Άμπλο είναι από γυαλιστερό μπρούντζο και η κλίση που έχει το καθένα τους τα κάνει να μοιάζουν σαν να βυθίζονται στο νερό.

Στους επισκέπτες θυμίζουν την άνοδο του νερού της θάλασσας λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη και τους καλούν να σκεφτούν για την τύχη της Βενετίας και της Γης ολόκληρης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024