
Ένα drone προκάλεσε πανικό στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης
Διακοπή της κυκλοφορίας για τρία τέταρτα της ώρας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ενός από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, λόγω ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone), οδηγώντας στην ακύρωση περίπου 70 πτήσεων, σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος του αεροδρομίου
Διακοπή της κυκλοφορίας για τρία τέταρτα της ώρας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ενός από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, λόγω ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone), οδηγώντας στην ακύρωση περίπου 70 πτήσεων, σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.
Η αεροπορική κυκλοφορία διακόπηκε από τις 07:27 τοπική ώρα (08:27 ώρα Ελλάδας) έως τις 08:18 (09:18 ώρα Ελλάδας).
Το drone έγινε αντιληπτό νότια του αεροδρομίου και στη συνέχεια δεν ήταν πλέον ορατό, με αποτέλεσμα να επαναληφθεί η κυκλοφορία.
Περίπου 1.500 πτήσεις προβλέπονταν για σήμερα στη Φρανκφούρτη. Ο αριθμός των επιβατών που επηρεάστηκαν από τη διακοπή δεν έγινε αμέσως γνωστός.
Η αστυνομία του αεροδρομίου δήλωσε πως διεξάγει έρευνα για το συμβάν, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.
Η πτήση drone πάνω από ζώνες προσγείωσης και απογείωσης αεροδρομίων απαγορεύεται στη Γερμανία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες.
Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβρη του 2018 πτήσεις drone είχαν προκαλέσει πανικό στις βρετανικές αρχές, αφού είχαν προκαλέσει επανειλημμένα το κλείσιμο του αεροδρομίου Γκάτγουικ.
- Τι υποστηρίζει ο πρωταθλητής τζούντο που συνελήφθη με πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου
- Ολοκληρώθηκε σημαντικό έργο υποδομής στη Ρόδο
- Ταχεία μεταβολή στις θερμοκρασίες στον Ειρηνικό κάνει πιο πιθανό ένα «σούπερ» Ελ Νίνιο το καλοκαίρι
- «Μια ανάσα από νέο συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Βινίσιους»
- ΕΚΤ: Αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο, μειώσεις έως το 2027 – Η έρευνα του Bloomberg
- Φάμελλος: Τιμούμε σήμερα τη μνήμη 1,5 εκατ. Αρμενίων, θυμάτων της γενοκτονίας που διαπράχθηκε από την Τουρκία



