
Ένα drone προκάλεσε πανικό στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης
Διακοπή της κυκλοφορίας για τρία τέταρτα της ώρας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ενός από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, λόγω ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone), οδηγώντας στην ακύρωση περίπου 70 πτήσεων, σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος του αεροδρομίου
Διακοπή της κυκλοφορίας για τρία τέταρτα της ώρας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ενός από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, λόγω ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone), οδηγώντας στην ακύρωση περίπου 70 πτήσεων, σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.
Η αεροπορική κυκλοφορία διακόπηκε από τις 07:27 τοπική ώρα (08:27 ώρα Ελλάδας) έως τις 08:18 (09:18 ώρα Ελλάδας).
Το drone έγινε αντιληπτό νότια του αεροδρομίου και στη συνέχεια δεν ήταν πλέον ορατό, με αποτέλεσμα να επαναληφθεί η κυκλοφορία.
Περίπου 1.500 πτήσεις προβλέπονταν για σήμερα στη Φρανκφούρτη. Ο αριθμός των επιβατών που επηρεάστηκαν από τη διακοπή δεν έγινε αμέσως γνωστός.
Η αστυνομία του αεροδρομίου δήλωσε πως διεξάγει έρευνα για το συμβάν, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.
Η πτήση drone πάνω από ζώνες προσγείωσης και απογείωσης αεροδρομίων απαγορεύεται στη Γερμανία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες.
Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβρη του 2018 πτήσεις drone είχαν προκαλέσει πανικό στις βρετανικές αρχές, αφού είχαν προκαλέσει επανειλημμένα το κλείσιμο του αεροδρομίου Γκάτγουικ.
- Αλβανία: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία έξω από το κοινοβούλιο
- Επίσημο: Τέλος ο Μπράξτον Κι από τη Βαλένθια
- Οσα πρέπει να ξέρετε για το… χάος του Μουντιάλ και μέχρι τον τελικό (pics)
- Τραγωδία στη Βόνιτσα: Νεκρός 41χρονος στο φαράγγι Τρύφου – Σώος απεγκλωβίστηκε ο 39χρονος φίλος του
- «Ξορκίζει» πιθανή φυγή βουλευτών η κυβέρνηση μετά τις πληροφορίες για δείπνο Σαμαρά με 3 εν ενεργεία «γαλάζιους»
- Φωτιά στην Άρτα – Μήνυμα από το 112

