Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Boeing: Γνώριζε ένα χρόνο τα προβλήματα στα «737»

Boeing: Γνώριζε ένα χρόνο τα προβλήματα στα «737»

Όπως σημειώνει η Wall Street Journal, επικαλούμενη κυβερνητικούς αξιωματούχους και φορείς της αγοράς, ακόμη και μετά το δυστύχημα του 737 στην Ινδονησία, η κατασκευάστρια αεροσκαφών έδωσε μερικές, και καθόλου συνεπείς εξηγήσεις σε ορισμένες αεροπορικές εταιρείες και πιλότους.

Τα προβλήματα στο σύστημα προειδοποίησης για θέματα ασφαλείας του πιλοτηρίου ήταν γνωστά περίπου έναν χρόνο πριν το ζήτημα αρχίζει να τραβάει την προσοχή με την συντριβή του Boeing 737 Max στην Ινδονησία, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικούς αξιωματούχους και φορείς της αγοράς, ακόμη και μετά το δυστύχημα, η κατασκευάστρια αεροσκαφών έδωσε σε ορισμένες αεροπορικές εταιρείες και πιλότους μερικές, και καθόλου συνεπείς εξηγήσεις.

Η WSJ τονίζει πως μόνο μετά και την δεύτερη αεροπορική τραγωδία στην Αιθοπία, περίπου πέντε μήνες μετά την πρώτη, η Boeing άρχισε να αποκαλύπτει περισσότερα στις αεροπορικές για το πρόβλημα. Μάλιστα απέφευγε να αποκαλύψει δημοσίως το σφάλμα λογισμικού, που βρίσκεται πίσω από το πρόβλημα, για ακόμη έξι εβδομάδες.

Η μεγάλη απόσταση από τη στιγμή που η Boeing εντόπισε το πρόβλημα έως τελικά να μοιραστεί πληροφορίες δεν είχε γίνει μέχρι στιγμής γνωστή. Το γεγονός αυτό εγείρει ερωτηματικά στους υπευθύνους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το πόσο ειλικρινής είναι ο αεροναυπηγικός κολοσσός σχετικά και άλλα προβλήματα, που ενδεχομένως να αντιμετωπίζει, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Να σημειωθεί ότι έχει ανοίξει ποινική έρευνα ως προς το κατά πόσο η Boeing παραπλάνησε ρυθμιστικές αρχές ή πελάτες. Στο πλαίσιο αυτό την περασμένη εβδομάδα οι ερευνητές ζητούσαν απαντήσεις στο πώς τα αεροσκάφη MAX εξασφάλισαν την έγκριση για πτήσεις και στο εάν και πώς εμπλέκονται στην διαδικασία στελέχη της εταιρείας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024