Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι: Οι S-400 θα μετατρέψουν το Αιγαίο σε «τουρκική λίμνη»

Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι: Οι S-400 θα μετατρέψουν το Αιγαίο σε «τουρκική λίμνη»

«Με τους S-400 η Ελλάδα δεν είναι πλέον σε θέση να απειλήσει την Τουρκία» αναφέρει η τουρκική φιλοκυβρενητική εφημερίδα Yeni Safak

Για πανικό της Δύσης λόγω της απόκτησης από την Άγκυρα των S-400 κάνει λόγο σε, ένα ακόμα προκλητικότατο, δημοσίευμά της η φιλοκυβρενητική εφημερίδα Yeni Safak.

Η εφημερίδα με περίσσεια έπαρση υποστηρίζει πως οι ρωσικοί πύραυλοι S-400 έχουν σκοπό να μετατρέψουν το Αιγαίο και τη Μεσόγειο σε «τουρκική λίμνη».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα οι δύο συστοιχίες των S-400, που η Τουρκία ετοιμάζεται να παραλάβει τον Ιούλιο, θα τοποθετηθούν η μία στη Σμύρνη και η άλλη στην Αντιόχεια, με αποτέλεσμα τον πλήρη έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει «το σύστημα S-400 θα είναι σε θέση να ανιχνεύει όλα τα αεροσκάφη τη στιγμή που απογειώνονται και κλείνουν σε όλους τους στόχους. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον σε θέση να απειλήσει την Τουρκία με αεριωθούμενα αεροσκάφη ή πυραύλους».

Αναλυτικά η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η τοποθέτηση των S-400 στις συγκεκριμένες περιοχές έχουν ως στόχο:

  • Στη Μεσόγειο, να ελέγξουν τον εναέριο χώρο και να φέρουν τα πάνω κάτω στα σχέδια του ενεργειακού πολέμου που διεξάγεται στην περιοχή.
  • Στο Αιγαίο, να ρίξουν στο κενό τα σχέδια κατοχής της Αθήνας, ακόμη και στα νησιά που έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα αλλά η Αθήνα έχει τοποθετήσει στρατιωτικά φυλάκια. Και επίσης από τη στιγμή που όλα τα αεροσκάφη που θα απογειώνονται από την Ελλάδα θα εντοπίζονται αμέσως από τα ραντάρ των S-400, η Ελλάδα θα σταματήσει τις απειλές κατά της Τουρκίας στο Αιγαίο.
  • Στη Συρία, να εμποδίσουν τη δημιουργία «διαδρόμου τρομοκρατίας» από τους Κούρδους της Συρίας (YPG).

Τέλος, η Yeni Safak υποστηρίζει ότι η S-400 είναι σε θέση να δουν τα «αόρατα» F-35.

Φέρνει, μάλιστα, ως παράδειγμα το πλήγμα που κατάφεραν συριακοί S-200 – παλαιότερης τεχνολογίας – σε ισραηλινό F-35, κάτι ωστόσο που δεν έχει επιβεβαιωθεί και αποτελεί ισχυρισμό της τουρκικής εφημερίδας.

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024