
Δικαστήριο δικαίωσε οδηγό που δεν πλήρωνε στα διόδια
Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε ότι η Εγνατία Οδός Α.Ε. εξέδιδε βεβαιώσεις προστίμων, στις οποίες μνημονευόταν υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε σε χρόνο μεταγενέστερο της βεβαίωσης του προστίμου.
Μια σημαντική απόφαση έλαβε το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης εξετάζοντας αγωγή οδηγού εναντίον της Εγνατίας Οδού ΑΕ σχετικά με βεβαιώσεις προστίμου, μετά από άρνησή του να πληρώσει το αντίτιμο των διοδίων.
Συγκεκριμένα, ο οδηγός πραγματοποίησε 20 διελεύσεις χωρίς πληρωμή από τους σταθμούς διοδίων του Ιάσμου, της Μουσθένης και της Ανάληψης, οι οποίοι βρίσκονται κατά μήκος του οδικού άξονα Ξάνθης-Θεσσαλονίκης, με την εταιρεία να τον καλεί να πληρώσει το ποσό των 1.700 ευρώ. Και αυτό γιατί η Εγνατία Οδός του επέβαλε πρόστιμο ύψους όσο το τέλος διοδίου (1,70€), προσαυξημένο κατά 50 φορές ανά διέλευση, φτάνοντας συνολικά το ποσό των 1.700 ευρώ και το οποίο βεβαιώθηκε στην αρμόδια ΔΟΥ.
Ωστόσο, το Ειρηνοδικείο δέχθηκε την αγωγή του οδηγού καθώς η Εγνατία Οδός Α.Ε. εξέδιδε βεβαιώσεις προστίμων, στο σώμα των οποίων μνημονευόταν μια υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε σε χρόνο μεταγενέστερο της βεβαίωσης του προστίμου, η οποία και καταργούσε όλες τις προηγούμενες.
- Κρήτη: Στην Αθήνα 6χρονος μετά το σοβαρό τροχαίο στο Ρέθυμνο – Μάχη για να σωθεί το πόδι του
- Το μέλλον είναι εδώ – Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσιάζει σήμερα το νέο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Χάρι Κέιν, ο… τυφώνας: Πέρασε Πελέ, κυνηγά Μέσι-Εμπαπέ και μπήκε στο πάνθεον της Ιστορίας (pics, vids)
- Βίκυ Καγιά: Πώς κινήθηκε για το δημοσίευμα που την ήθελε να χωρίζει με τον Ηλία Κρασσά
- Φλόριντα: Ανατριχιαστική μαρτυρία για την 31χρονη που κατασπαράχθηκε από αλιγάτορα σε ποτάμι
- Βενεζουέλα: Άνδρας βρέθηκε ζωντανός 7 ημέρες μετά τους σεισμούς – Πασχίζουν να τον ανασύρουν από τα συντρίμμια




