Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης : Θα στηρίξω τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις

Μητσοτάκης : Θα στηρίξω τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις

Επίσκεψη σε μεγάλη εξαγωγική επιχείρηση μαρμάρου έξω από τη Δράμα πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης

Μήνυμα στήριξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του σε μεγάλη εξαγωγική επιχείρηση μαρμάρου έξω από τη Δράμα.

«Χαίρομαι που μου δίνεται η δυνατότητα σήμερα να επισκεφτώ μία επιτυχημένη εξαγωγική ελληνική επιχείρηση. Το ελληνικό μάρμαρο ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Από την Κίνα ως την Αμερική και από την μέση Ανατολή ως τη Νότια Αφρική», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Το μάρμαρο αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας, και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό θα πρέπει να στηριχθούν με χαμηλότερη φορολογία αλλά και απλοποίηση του δανειοδοτικού καθεστώτος, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας, σε ένα κλάδο στον οποίον η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα».

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε : «Η ΝΔ στην επόμενη μέρα, θα σταθεί δίπλα στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, και με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να στηρίξουμε, όχι μόνο τις επιχειρήσεις αυτές καθεαυτές, αλλά να αντιμετωπίσουμε το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, το πρόβλημα της ανεργίας των νέων, νέοι οποίοι ψάχνουν καλές θέσεις απασχόλησης και πρέπει να τις βρουν στον τόπο τους. Το μάρμαρο από τη φύση του είναι ένα προϊόν το οποίο στηρίζει την περιφερειακή ανάπτυξη. Και εδώ πέρα στην δράμα ο κλάδος του μαρμάρου μπορεί να δημιουργήσει από μόνος του, αρκετές χιλιάδες θέσεις απασχόλησης Και αυτό θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση της νέας Δημοκρατίας, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός».

Επίσκεψη στη Φιλόπτωχο Ένωση Κυριών Δράμας

Εν τω μεταξύ, στο πολυσήμαντο κοινωνικό έργο που επιτελούν πολλές εθελοντικές οργανώσεις στη χώρα μας που προέρχονται μέσα από τη βάση της κοινωνίας των πολιτών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στη Φιλόπτωχο Ένωση Κυρίων Δράμας, ένα από τα παλαιότερα κοινωνικά και φιλανθρωπικά σωματεία που ιδρύθηκε το 1904.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Δράμα όπου βρέθηκε σήμερα το πρωί, πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στην Ανατολική Μακεδονία, μετά την ενημέρωση που είχε από την πρόεδρο της Ένωσης Κυριών Δράμας Αλίκη Τσιαμούρα και τη ξενάγηση που του έγινε στον ξενώνα ανοιχτής φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και παιδιών, εξήρε το σημαντικό έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια το σωματείο στην ακριτική πόλη της Δράμας αλλά και στη δυναμική που απέκτησε καταφέρνοντας όπως είπε με αξιοπρέπεια, αποτελεσματικότητα και διακριτικότητα να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, χαρακτήρισε την λειτουργία του σωματείου «φάρο αισιοδοξίας για το μέλλον» αλλά και «πιλότο» για το πως θα πρέπει να λειτουργούν και να οργανώνονται οι κοινωνικές δομές στη χώρα μας και κυρίως εκείνες οι δομές που προέρχονται από τη βάση του κοινωνικού συνόλου. Επισήμανε ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα θα πρέπει όλοι να βάλουν πλάτη και να κάνουν ότι τους αναλογεί ενώ απευθυνόμενος προς την κ. Τσιαμούρα σημείωσε «εσείς κάνατε με το παραπάνω αυτό που σας αναλογούσε».

Υποσχέθηκε πως η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει θεσμικά όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες της κοινωνίας που έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα και στοχεύουν στην προσφορά βοήθειας και ανακούφισης προς τους συνάνθρωπους μας. Τόνισε μάλιστα ότι η πραγματική αναγνώριση του σωματείου δεν είναι οι έπαινοι και οι αναμνηστικές ταμπέλες στους τοίχους των γραφείων του αλλά το χαμόγελο των εκατοντάδων πολιτών από τη βοήθεια που δέχονται.

Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο στο επισκοπείο. Στην εγκάρδια συνάντηση που είχαν οι δυο άντρες ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ευχαρίστησε και συνεχάρη το μητροπολίτη για το αξιόλογο κοινωνικό και πνευματικό έργο που επιτελεί η τοπική εκκλησία.

Λίγο πριν αναχωρήσει από την πόλη της Δράμας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια βόλτα στην κεντρική πλατεία όπου συνομίλησε και χαιρέτησε πολύ κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να τον συναντήσει, και φωτογραφήθηκε με αρκετούς νέους όταν του το ζήτησαν. Μάλιστα, σε ένα καφέ αστειεύτηκε με τον έναν νεαρό άντρα που είχε τατουάζ στο λαιμό του το όνομα της συζύγου του, λέγοντας του, πόσο τυχερή πρέπει να είναι. Αμέσως μετά περπατώντας επισκέφθηκε τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας όπου έτυχε θερμής υποδοχής από συγκεντρωμένο κόσμο που τον ανέμενε.

Νωρίτερα, το πρωί, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το μαρτυρικό χωριό του Δοξάτου, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Δράμας, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων αποτείνοντας φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους την περίοδο της βουλγαρικής κατοχής.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024