
Νέα ρύθμιση για οφειλές στους δήμους – Τι προβλέπει
Εξόφληση οφειλών με έως 100 δόσεις και δυνατότητα έως και ολικής διαγραφής των προσαυξήσεων
Ρύθμιση για τα χρέη στους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα προβλέπει, εκτός από την αποπληρωμή σε έως 100 δόσεις, με δυνατότητα μείωσης έως και πλήρους διαγραφής των προσαυξήσεων.
Η ρύθμιση αφορά οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων από τέλη, φόρους, δικαιώματα, εισφορές, καθώς και από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και των πρόστιμα αυτών προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα (π.χ. Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης), που έχουν βεβαιωθεί στο παρελθόν ή θα βεβαιωθούν τους επόμενους δύο μήνες.
Η υπαγωγή στη ρύθμιση γίνεται μετά από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια υπηρεσία του οικείου δήμου ή του νομικού προσώπου, το αργότερο μέσα σε τέσσερις μήνες από τη δημοσίευση της ρύθμισης στο ΦΕΚ.
Οι οφειλές θα καταβάλλονται με απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους. Το ποσοστό της απαλλαγής εξαρτάται από τον αριθμό των δόσεων της εξόφλησης. Όσο λιγότερες οι δόσεις τόσο μεγαλύτερη η απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους, ενώ αν εξοφληθούν εφάπαξ η απαλλαγή είναι ολική (100%).
Εάν εξοφληθούν από δύο έως 24 δόσεις, το «κούρεμα» είναι κατά ποσοστό 80%, από 25 έως 48 δόσεις, απαλλάσσεται το 70%, σε 49 έως 72 δόσεις, η μείωση προσαυξήσεων είναι της τάξης του 60%, ενώ αν οι οφειλές εξοφληθούν από 73 έως 100 δόσεις, ο οφειλέτης διαγράφεται το 50% των προσαυξήσεων.
Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες (τουλάχιστον 20 ευρώ) εκτός της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων.
Πηγή: Opentv.gr
- Επίθεση Τραμπ στο CNN με αφορμή τον θάνατο του Τεντ Τέρνερ
- Η ατάκα Ρούνεϊ για τους πανηγυρισμούς της Άρσεναλ και η απάντηση του Βενγκέρ
- Το Live A Legacy από τη Mastercard και το WHEN επιστρέφει, δίνοντας φωνή σε ιστορίες που εμπνέουν
- Κρήτη: Δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 54χρονο – Τη Δευτέρα η απολογία του
- Τι αλλάζει στον εξωδικαστικό μηχανισμό – Τα SOS για την ένταξη οφειλετών
- Άλλη μια δημοσιογράφος είναι πολύ κακή στη δουλεία της για τον Ντόναλντ Τραμπ – Τι τον εξόργισε



