Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χρωστάει ΕΝΦΙΑ για ένα λάθος ΑΦΜ του... νεκρού πατέρα του

Χρωστάει ΕΝΦΙΑ για ένα λάθος ΑΦΜ του… νεκρού πατέρα του

Μια απίστευτη ιστορίας γραφειοκρατικής τρέλας

Εναν απίστευτο γραφειοκρατικό Γολγοθά, μπλεγμένος στα γρανάζια του ελληνικού κράτους έχει βρεθεί ένας 55χρονος από τη Θεσσαλονίκη. Λόγω λάθους στον ΑΦΜ του νεκρού πατέρα του, έχει βρεθεί να χρωστά ΕΝΦΙΑ για ένα ακίνητο που δεν τους ανήκει. Παρά του ότι η εφορία αναγνωρίζει το λάθος, κάθε μήνα του κατάσχουν χρήματα.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται με οφειλή 2.060 ευρώ στο δημόσιο από ένα λάθος στο ΑΦΜ του νεκρού πατέρα του για ένα ακίνητο μάλιστα στην Αθήνα που ούτε καν τους ανήκει.

Το θέμα αποκαλύπτει ο Αντ1 ο οποίος αναφέρει ότι στα τέλη του 2018 ο εκπαιδευτικός έλαβε το ειδοποιητήριο στα χέρια του. Ψάχνοντας έφτασε στην άκρη του νήματος διαπιστώνοντας πως από το 2011 εκκρεμούσε το χρέος μέσω της ΔΕΗ. Απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες, το λάθος αναγνωρίζεται, ο ίδιος όμως παραμένει μπλεγμένος στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας.

“Πήγα στη ΔΕΗ και αναγνώρισε το λάθος και αφαίρεσε τον ΑΦΜ αυτό από τα μητρώα τους και γράφει εκ παραδρομής ότι καταχωρήθηκε το ΑΦΜ του πατέρα μου” δηλώνει ο ίδιος.

Ίδια απάντηση παίρνει και από την εφορία. Όχι μόνο δεν διαγράφεται το χρέος αλλά του κατάσχουν χρήματα από τη μισθοδοσία του.

Φαίνεται πάντως πως η περίπτωση του 55χρονου δεν είναι η μοναδική. Όπως τον ενημέρωσαν από τη ΔΕΗ αλλά και την αρμόδια ΔΟΥ που απευθύνθηκε έχουν γίνει πολλά τέτοια λάθη. Οι υπάλληλοι μπορεί να έχουν κάθε καλή πρόθεση να βοηθήσουν δυστυχώς όμως δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

Ο εκπαιδευτικός έχει απευθυνθεί και στο συνήγορο του πολίτη. Δεν θέλει να προσφύγει ακόμη στα διοικητικά δικαστήρια καθώς ελπίζει πως έστω και καθυστερημένα θα δοθεί λύση στο λάθος που τον ταλαιπωρεί.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024