Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιτσιόρλας στο One Channel: «Κλειδώνει» το πακέτο των παροχών

Πιτσιόρλας στο One Channel: «Κλειδώνει» το πακέτο των παροχών

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι παροχές και τα θετικά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί, μαζί με τη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη σε Εφορία και Ταμεία διαβεβαιώνει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας. Τι απαντά για τη χρονική ...σύμπτωση να ανακοινώνεται μπαράζ παροχών μόλις 23 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές. 

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι παροχές και τα θετικά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί, μαζί με τη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη σε Εφορία και Ταμεία διαβεβαιώνει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Επίσης επαναλαμβάνει τη δέσμευση για μη εφαρμογή της ψηφισμένης μείωσης του αφορολόγητου. Τι απαντά για τη χρονική …σύμπτωση να ανακοινώνεται μπαράζ παροχών πριν τις ευρωεκλογές και ενώ οι δημοσκοπήσεις είναι ιδιαίτερα αρνητικές για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο του One Channel ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, μίλησε αναλυτικά για το πακέτο παροχών, το οποίο δρομολογεί η κυβέρνηση, 23 μόλις ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές.

Τη συσχέτιση αυτή μεταξύ εκλογών και παροχών απέρριψε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, εξηγώντας αυτή την χρονική σύμπτωση με βάση τους βαθμούς ελευθερίας που η κυβέρνηση ανακτά σταδιακά μετά την έξοδο από το μνημόνιο.

«Αυτό που ισχύει είναι ότι από τον Αύγουστο του 2018 και μετά βγήκαμε από το πρόγραμμα, έχουμε μπει σε μια καινούργια περίοδο και η κυβέρνηση αρχίζει να υλοποιεί βήμα – βήμα ένα καινούργιο μείγμα πολιτικής, το οποίο είχαμε προαναγγείλει από το 2018» αναφέρει ο κ. Πιτσιόρλας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι απλώς η εφαρμογή του νέου μείγματος πολιτικής συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο, «αλλά τώρα αποκτήσαμε βαθμούς ελευθερίας που πριν δεν είχαμε».

Προς επίρρωση του επιχειρήματός του ο κ. Πιτσιόρλας προσθέτει πως «από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι σήμερα έχουμε συνεχώς μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, νομοθετήματα καινούρια, πρωτοβουλίες, προκειμένου να αλλάξουμε την πολιτική που μας υποχρέωσαν τα χρόνια του μνημονίου να εφαρμόσουμε. Άρα ήταν κάτι που είχε προεξαγγελθεί και υλοποιείται με μεγάλη συνέπεια, κάτι που θα συνεχιστεί μέχρι τις εθνικές εκλογές».

Στην ερώτηση γιατί ενώ η κυβέρνηση διατείνεται ότι έχει επανακτήσεις βαθμούς ελευθερίας στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής η ρύθμιση των 120 δόσεων σέρνεται τόσους μήνες και πάει από αναβολή σε αναβολή, ο αναπληρωτής υπουργός απαντά:

«Σέρνεται τόσους μήνες διότι είναι προϊόν διαπραγμάτευσης. Βγήκαμε από το πρόγραμμα. Υπάρχει ένα καθεστώς αυξημένης εποπτείας για το πρώτο διάστημα. Τα βήματα μας καθορίζονται από την επιτυχή πορεία της οικονομίας και από το κύρος που αποκτά συνεχώς η χώρα, από την αξιοπιστία που αποκτά στις διεθνείς αγορές και μπορούμε να αυξάνουμε τη διαπραγματευτική μας δύναμη».

Ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε στη συνέχεια στη μείωση του επιτοκίου στα ελληνικά ομόλογα και σε άλλες ενδείξεις αύξησης της εμπιστοσύνης των αγορών στην ελληνική οικονομία για να τονίσει ότι μέχρι να διαμορφωθούν οι συνθήκες αυτές, η κυβέρνηση δεν μπορούσε να προχωρήσει σε παροχές. «Άρα αυτά που κάνουμε τώρα, δεν μπορούσαμε να τα κάνουμε πριν» είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024