Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερνέστο Βαλβέρδε: Ο Ολυμπιακός, ο προπονητής, ο θρύλος που έγινε τραγούδι

Ερνέστο Βαλβέρδε: Ο Ολυμπιακός, ο προπονητής, ο θρύλος που έγινε τραγούδι

Η ξεχωριστή σχέση του Ισπανού με τους ερυθρόλευκους και η δυνατή φιλία με τον ηγέτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη

Τον Μάιο του 2009 ο Ολυμπιακός κλήθηκε να πάρει μια σημαντική απόφαση, αναφορικά με την παραμονή ή όχι του Ερνέστο Βαλβέρδε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας του λιμανιού. Η επιλογή τελικά του Σωκράτη Κόκκαλη ήταν να μην ανανεώσει την συνεργασία των πειραιωτών με τον Ερνέστο, ανακοινώνοντας την πρόσληψη του Κετσπάγια στον πάγκο των ερυθρόλευκων. Μια απόφαση που προκάλεσε έντονους κλυδωνισμούς και πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό στην διάρκεια της περιόδου 2009-2010.

Τα όσα ακολούθησαν είναι γνωστά, με τον Κόκκαλη να ρωτά, «γιατί δεν θέλετε τον Κετσπάγια, χολέρα έχει»; Το λάθος είχε γίνει με την απόφαση να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο του Βαλβέρδε και δεν χωρά αμφιβολία πως οι ερυθρόλευκοι το πλήρωσαν ακριβά εκείνη την σεζόν.

Τα πάντα όμως άλλαξαν ένα χρόνο αργότερα, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τον Ολυμπιακό. Ο ηγέτης των πειραιωτών έδωσε με το «καλημέρα» δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση του Ολυμπιακού, έχοντας ένα μόνο στόχο. Την επιστροφή στην κορυφή.

Μια από τις πιο σημαντικές κινήσεις του ισχυρού άνδρα των ερυθρόλευκων, ήταν φυσικά η επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της ομάδας του λιμανιού.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εγγυήθηκε στον Βαλβέρδε πως θα έχει στην διάθεση του ότι χρειαστεί και τα δύο χρόνια της δεύτερης «θητείας» του Ισπανού στο μεγάλο λιμάνι, συνδυάστηκαν με κατακτήσεις τίτλων, ωραίο ποδόσφαιρο και μεγάλες επιτυχίες.

Αναγεννήθηκε

Ο Ολυμπιακός βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Βαλβέρδε ν’ αναγεννήσει την καριέρα του κι αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζει ο Ισπανός προπονητής της Μπαρτσελόνα.

Όταν ο Ερνέστο έφυγε την πρώτη φορά από την χώρα μας (τον Μάιο του 2009) επέστρεψε στην πατρίδα του και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Βιγιαρεάλ. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως θα επιθυμούσε ο Βαλβέρδε.

Η πορεία της ομάδας δεν ήταν καλή και οι δρόμοι του Ερνέστο με το «κίτρινο υποβρύχιο» χώρισαν. Η επιστροφή όμως στον Ολυμπιακό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της καριέρας του Ισπανού τεχνικού, ο οποίος διατηρεί μια πολύ ισχυρή φιλία με τον ηγέτη των ερυθρόλευκων, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Ολυμπιακός έδωσε την ευκαιρία στον Βαλβέρδε να κάνει ένα δυναμικό come back και αυτή την φορά η επιστροφή στην πατρίδα του ήταν γεμάτη επιτυχίες. Ο Βαλβέρδε αγάπησε τον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους του.

Αγάπησε την Ελλάδα και φροντίζει να έρχεται συχνά στην χώρα μας. Τώρα απολαμβάνει την δόξα. Γιατί η παρουσία του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα είναι κάτι που ο ίδιος δεν φαντάζονταν όταν εργάζονταν στην χώρα μας.

Όσοι όμως τον έζησαν από κοντά μπορούσαν να καταλάβουν πολλά. Πρώτα απ’ όλα ότι είναι ένας υπέροχος άνθρωπος κι εν συνεχεία ένας μεγάλος προπονητής.

Τώρα είναι πολύ κοντά στην πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την πολύ μεγάλη νίκη επί της Λίβερπουλ με 3-0, στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης. Αν τα καταφέρει θα είναι ο δεύτερος ευρωπαϊκός τελικός της προπονητικής καριέρας του Βαλβέρδε.

Την πρώτη φορά, στον πάγκο της Εσπανιόλ, δεν ήταν στην πλευρά των νικητών. Η Σεβίλλη είχε κατακτήσει το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και οι Καταλανοί έμειναν με το παράσημο της συμμετοχής στον τελικό. Τώρα, θέλει να πάρει την μεγάλη κούπα με την μεγάλη ομάδα της Βαρκελώνης. Αν προκριθεί στον τελικό, θα διεκδικήσει το τρόπαιο στην πατρίδα του, καθώς ο τελικός θα γίνει στην Μαδρίτη.

Sports in

Οι Christian Louboutin μπότες που η Lana del Rey και η Taylor Swift δεν μπορούν να αποχωριστούν

Η Swift τις φορούσε καθ' όλη τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας που την έκανε δισεκατομμυριούχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024