Την ώρα που όλες οι δημοσκοπήσεις, ακόμη και αυτές που πραγματοποιούνται για λογαριασμό φιλικών μέσων ενημέρωσης προς την κυβέρνηση, δείχνουν κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοί συνεχίζουν να προχωρούν σε παροχές σε μία προσπάθεια να γυρίσουν το… παιχνίδι.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως «έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για περισσότερες παρεμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το νέο πακέτο ελαφρύνσεων. Θα εστιάζει και στο συνταξιοδιοτικό ώστε να ελαφρυνθούν κυρίως τα στρώματα της μεσαίας τάξης. Είναι παρεμβάσεις με ορίζοντα 3ετίας – 4ετίας, ορίζουν την ατζέντα της επόμενης μέρας, δεν είναι άπαξ» τόνισε.

Μιλώντας στο News 24/7, σχολίασε και την κριτική που ασκείται περί μέτρων προεκλογικού χαρακτήρα που θα μπορούσαν να δεσμεύσουν την επόμενη κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τα υλοποιήσει και την επόμενη 4ετία». Δεν βάζουμε τρικλοποδιές σε κανέναν, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι  «τα μέτρα δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και είναι πλήρως κοστολογημένα».

Όπως υπογράμμισε, «η ελληνική κοινωνία έχει πληγωθεί και επιβαρυνθεί από την κρίση. Στόχος των μέτρων είναι να επουλωθούν οι πληγές και να αποκατασταθούν οι αδικίες. Έχουμε δημιουργήσει χρηματοδοτικό «μαξιλάρι» 24 δισ. ευρώ, κάτι που δεν υπήρξε ποτέ στην οικονομία».

«Καλοδεχούμενη η αλλαγή στάσης Μητσοτάκη για το αφορολόγητο»

Η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί να ψηφίσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα φέρει η κυβέρνηση και όχι το αντίστροφο, τόνισε ο κ. Χαρίτσης αναφερόμενος στην πρωτοβουλία Μητσοτάκη για την τροπολογία που αφορά στο αφορολόγητο.  Μάλιστα χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την αλλαγή στάσης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα όπως το αφορολόγητο, ο 13ος μισθός και οι απολύσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο