Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κύπριος serial killer: Ανασύρουν τη δεύτερη βαλίτσα από τη Κόκκινη Λίμνη

Κύπριος serial killer: Ανασύρουν τη δεύτερη βαλίτσα από τη Κόκκινη Λίμνη

19 μέρες μετά τον εντοπισμό της σορού της Μαρί Ρόουζ, στο φρεάτιο του λατομείου στο Μιτσερό, ο εφιάλτης συνεχίζεται με την αναζήτηση άλλων τριών πτωμάτων που έριξε ο καθ’ ομολογία serial killer στην Κόκκινη Λίμνη αλλά και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο

Στη σκιά των όσων συγκλονιστικών έρχονται κάθε ημέρα στο φως της δημοσιότητας γύρω από την πρωτοφανή εγκληματική δράση του κατά συρροή δολοφόνου «Ορέστη», καθώς και των πολυήμερων ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη για εντοπισμό των σορών των θυμάτων του, αρχίζει να ξετυλίγεται και το κουβάρι των πολιτικών και επιχειρησιακών ευθυνών στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, και ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ανεβαίνουν σήμερ τα σκαλιά του Προεδρικού, όπου θα έχουν συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Η συνάντηση καθορίστηκε, προκειμένου, όπως Ιωνάς Νικολάου και Ζαχαρίας Χρυσοστόμου να ενημερώσουν κατ’ ιδίαν τον Πρόεδρο για τις έρευνες γύρω από την υπόθεση και να συζητηθούν τα κενά και οι αδυναμίες, καθώς και ποια μέτρα χρειάζεται εκ πρώτης όψεως να ληφθούν.

Ωστόσο, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης γραπτή δήλωση, μέσω της οποίας ουσιαστικά προανήγγειλε την παραίτησή του, παραπέμποντας για περισσότερα ως προς τους λόγους της απόφασης που έλαβε, στη σημερινή συνάντηση που θα έχει με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Ανασύρουν κι άλλη βαλίτσα

Την ίδια ώρα, 19 μέρες μετά τον εντοπισμό της σορού της Μαρί Ρόουζ, στο φρεάτιο του λατομείου στο Μιτσερό, ο εφιάλτης συνεχίζεται με την αναζήτηση άλλων τριών πτωμάτων που έριξε ο καθ’ ομολογία serial killer στην Κόκκινη Λίμνη αλλά και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.

Μετά από μαραθώνιες έρευνες με τη ρομποτική κάμερα στην Κόκκινη Λίμνη, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα και θα ανασυρθεί σήμερα η δεύτερη από τις τρεις βαλίτσες, που πέταξε ο 35χρονος λοχαγός μετά τα φρικιαστικά του εγκλήματα.

Τη βαλίτσα είχαν εντοπίσει και «δέσει» χθες το απόγευμα τα μέλη της ΕΜΑΚ, ούτως ώστε να γίνει η ανάσυρσή της και ακολούθως να επικεντρωθούν στην τρίτη, η οποία ακόμα δεν έχει εντοπιστεί από τις Αρχές.

Την ίδια ώρα, στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, δύτες με τη χρήση σκαφάνδρου θα επιχειρήσουν για 19η μέρα, για τον εντοπισμό της εξάχρονης Σιέρρα Γκράζε, κόρης της Μαρύ Ρόους, την οποία ο «Ορέστης» είχε πετάξει στη Λίμνη, αφότου όπως ισχυρίζεται πέθανε από αναρρόφηση.

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση του «Ορέστη»

Στο μεταξύ, τον τρόπο με τον οποίο δολοφονούσε τις γυναίκες θύματά του ο 35χρονος serial killer κατέδειξαν οι νέες νεκροτομές που διενεργήθηκαν από τον ιατροδικαστή, Ανδρέα Μαρνερίδη, ο οποίος μετέχει στο κλιμάκιο της Scotland Yard που βρίσκεται στη Κύπρο.

Συγκεκριμένα, δύο γυναίκες θύματα του αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς δολοφονήθηκαν με στραγγαλισμό. Ο 35χρονος «Ορέστης» δεν χρησιμοποίησε τις παλάμες και τα δάχτυλα, αλλά το εσωτερικό μέρος του αγκώνα, σφίγγοντας τον λαιμό τους.

Σύμφωνα με politis.com.cy, για την Marry Rose και την γυναίκα που βρισκόταν στη βαλίτσα στη Κόκκινη Λίμνη, καταγράφηκε ως αιτία θανάτου «στραγγαλισμός – κεφαλοκλείδωμα». Για τις άλλες δύο, την Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες και την Kahda Anu από το Νεπάλ, δεν διαπιστώθηκε η αιτία του θανάτου τους.

Για τη γυναίκα που βρέθηκε στη βαλίτσα, επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για τη 36χρονη Livia-Florentina Bunea από τη Ρουμανία, καθώς όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές που επικαλείται ο «Πολίτης», τα στοιχεία του σωματότυπου της οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για την ίδια.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024