Ένας εκ των συλληφθέντων είναι ανήλικος κι έχει καταδικασθεί σε τρία χρόνια φυλάκιση, Τα άλλα τρία άτομα, όλα ενήλικοι, είναι γνωστά στις αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού.

Η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις τεσσάρων υπόπτων για σχεδιασμό επίθεσης κατά των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας στο επόμενο χρονικό διάστημα. Η εισαγγελία του Παρισιού δήλωσε ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο έρευνας για σύσταση «τρομοκρατικής εγκληματικής συμμορίας κακοποιών».

Μεταξύ των υπόπτων είναι και ένας ανήλικος, που έχει ήδη καταδικασθεί σε τρία χρόνια φυλάκιση, τα δύο με αναστολή, καθώς επιχείρησε να μεταβεί στη Συρία, διευκρίνισε η εισαγγελία επιβεβαιώνοντας πληροφορίες μέσων ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο της προηγούμενης ποινής του, ο ανήλικος είχε τοποθετηθεί στους κόλπους εκπαιδευτικής δομής. Τα άλλα τρία άτομα, όλα ενήλικοι, είναι γνωστά για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Η προκαταρκτική έρευνα είχε αρχίσει την 1η Φεβρουαρίου από την εισαγγελία του Παρισιού και οι ανακρίσεις ανατέθηκαν στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφαλείας (DGSI).

Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας συγκαταλέγονται στους στόχους του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr