Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκαρτάδος: «Με ηγέτη Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, δεν έχουν τύχη στην Αθήνα»

Σκαρτάδος: «Με ηγέτη Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, δεν έχουν τύχη στην Αθήνα»

Ο Γιώργος Σκαρτάδος σχολίασε τη φετινή επιτυχία του ΠΑΟΚ, αλλά αναφέρθηκε και στο μέλλον της ομάδας

Ο Γιώργος Σκαρτάδος μίλησε στο «Metropolis 95.5» εκφράζοντας την άποψη ότι όσο θα υπάρχει στο τιμόνι του ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης οι άλλες ομάδες δεν έχουν τύχη τονίζοντας παράλληλα ότι η ένωση των τριών αθηναϊκών ομάδων δείχνει τη δύναμη του Δικέφαλου.

Ο παλαίμαχος άσος της ομάδας υποστήριξε ότι την φετινή αγωνιστική περίοδο ξεχώρισαν οι Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, Λέο Μάτος, Αλέξανδρος Πασχαλάκης και Αντελίνο Βιεϊρίνια ενώ έδωσε τον τίτλο του καλύτερου παίκτη στον Πορτογάλο αρχηγός του ΠΑΟΚ.

Αρχικά σχολίασε: «Θέλω και το Κύπελλο. Είναι μοναδική ευκαιρία να κάνει το νταμπλ ο ΠΑΟΚ. Όλα είναι του ΠΑΟΚ φέτος».

Για την σημαία του ΠΑΟΚ στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης: «Θα συμφωνήσω με τον Γιάννη Μπουτάρη. Δεν ήταν γιορτή για τους ΠΑΟΚτσήδες αλλά για όλη την πόλη. Καλώς έπραξε ο Δήμαρχος. Και ο Άρης και ο Ηρακλής να το έπαιρναν θα έπρεπε να γίνει το ίδιο. Γιορτάζει όλη η Θεσσαλονίκη. Προφανώς δεν χαίρονται που επικροτείται η επιτυχία του ΠΑΟΚ όσοι διαμαρτύρονται».

Για τη φιέστα του ΠΑΟΚ: «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Εύχομαι να γίνει συνήθεια. Φαίνεται ότι υπάρχουν οι δυνατότητες τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά. Αρχικά όταν μπήκα σύγκρινα την φιέστα του 85 με την φετινή. Ο κόσμος ήταν σχεδόν ο ίδιος, επευφημούσε τους παίκτες. Ένιωσα ρίγος γιατί μπήκα στο γήπεδο μετά από 27 χρόνια και ένιωσα κάπως παράξενα αλλά και όμορφα που η διοίκηση σκέφτηκε να τιμήσει και αυτές τις δύο ομάδες. Είμαι χαρούμενος, ευτυχισμένος που βάλαμε το λιθαράκι να κρατηθεί ο ΠΑΟΚ στην κορυφή».

Για τη σύγκριση Βιεϊρίνια – Κούδα: «Εάν συγκρίνουμε ποδοσφαιρικά έχουν κοινά στοιχεία. Είναι και οι δύο ηγέτες στο χορτάρι, ξεσηκώνουν τους συμπαίκτες του. Δεν είναι το ένα και το αυτό. Ο Γιώργος είναι πιο πάνω. Μετά ο Βιεϊρίνια. Ο Σκαρτάδος έδωσε αυτό που μπορούσε και ο κόσμος το εκτίμησε και με έχει στην καρδιά τους. Ακόμη και σήμερα εξάλλου όταν με βλέπουν μου λένε να είχαμε και σήμερα έναν Σκαρτάδο».

Για δήλωση Σαββίδη περί ένωσης του παλιού ΠΟΚ: «Νομίζω η ένωση των τριών έκανε τον ΠΑΟΚ δυνατό. Ήταν, είναι και θα είναι μόνος. Με τέτοιο ηγέτη στον ΠΑΟΚ, όπως ο Σαββίδης, δεν έχουν τύχη στην Αθήνα. Ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα, η ΑΕΚ κάνει γήπεδο και θα την δούμε εκεί. Το μόνο ερωτηματικό είναι τι θα κάνει ο Ολυμπιακός. Πιστεύω ότι ο Μαρινάκης θα φύγει. Ο ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα γιορτάσουμε και το τέταρτο και πέμπτο πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια».

Για τον MVP της φετινής χρονιάς: «Ο ΠΑΟΚ ήταν ομάδα. Είχε ένα πολύ καλό σύλλογο. Βέβαια, κάποιοι ξεχώρισαν. Ο Πρίγιοβιτς με τα γκολ που πέτυχε, οι Μάτος και Βιερϊνια έκαναν την διαφορά και ο Πασχαλάκης που πραγματικά φέτος ήταν καλύτερος. Θα επέλεγα Βιεϊρινια».

Για τον Λουτσέσκου: «Όταν ήρθε, αμφισβητήθηκε. Κατάφερε όμως να φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα με την βοήθεια της διοίκησης. Υπάρχει σοβαρότητα και πειθαρχία στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχει ισορροπία μεταξύ των παικτών. Θα είναι κρίμα να φύγει αυτήν την στιγμή».

Για το που χρειάζεται ενίσχυση: «Θα χρειαστεί αριστερό μπακ. Ο Γιαννούλης σίγουρα μπορεί αλλά πρέπει να έρθει κάποιος παίκτης για Champions League. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι ο Βέρνμπλουμ και ο Μαουρίσιο. Χρειάζεται και εκεί ένα χαφ Champions League. Επιθετικά είμαστε μια χαρά. Με δύο τρεις προσθήκες μπορεί να περάσει και να μπει στους ομίλους. Θέλει και ένα δεκάρι. Ο Μάτος αντέχει ακόμη για ένα χρόνο, όπως θα άντεχε και ο Βιεϊρινια εάν δεν τραυματιζόταν».

Για Βαρέλα: «Τα τελευταία δύο χρόνια το δίδυμο Κρέσπο – Βαρέλα είναι φανταστικό. Εάν πει η διοίκηση και ο προπονητής ότι τον θέλει θα μείνει, δεν θα φύγει».

Για Πασχαλάκη: «Ήταν κάτι που κανείς δεν το περίμενε. Είχε κακές στιγμές αλλά ενέπνεε εμπιστοσύνη στους παίκτες του. Από τον ΠΑΟΚ πέρασαν και καλοί τερματοφύλακες. Ακόμη και ο Ρέι είναι καλός. Είναι μια δύσκολη θέση».

Για Πέλκα: «Δείχνει την ευαισθησία που έχει και το πόσο ΠΑΟΚτσής είναι».

Για το μαρκάρισμα του Μαραντόνα όταν είχε παίξει ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Νάπολι το 1988: «Προσπάθησα να μην πάρει την μπάλα. Τα κατάφερα αρκετά καλά. Από τον Μαραντόνα κρατάω την απλότητα και την ηρεμία στο χορτάρι παρά τα σκληρά μαρκαρίσματα. Τέτοιους παίκτες εάν δεν τους χτυπήσεις δεν μπορείς να τους μαρκάρεις. Επίσης, στο παιχνίδι στην Ιταλία ο Μαραντόνα ήταν στα αποδυτήρια με πέντε έξι αστυνομικούς και έκανε πάσες μαζί τους. Είχα την τιμή να μας χαρίσει ένα ρολόι το οποίο θα το πάρει ο εγγονός μου. Έχει πάνω την υπογραφή και το 10».

Για τον Τάις Λίμπρεχτς: «Ήμουν αρχηγός και αντάρτης. Το ‘87 με τον συγχωρεμένο Σαββίδη πρόεδρο κατεβήκαμε για ένα ματς στον Παναθηναϊκό και μας έφεραν κάτι κοστούμια. Εγώ δεν ήθελα και με έδιωξαν, δεν έπαιξα. Με έδιωξε ο Λίμπρεχτς, που ήταν δεύτερος πατέρας μου».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024